Ο Δήμος θα ζητήσει ενοίκιο φύλαξης, από το συμπολίτη μας για τις ζαρντινιέρες που απομάκρυνε από την Βενιζέλου και μετέφερε στο γκαράζ του…

“Εκεί που του χρωστούσανε του παίρνουν και το βόδι”, αυτή την παροιμία μας θύμισε η πληροφορία που είχαμε από αξιόπιστη πηγή και αφορά το συμπολίτη μας που είχε τοποθετήσει ζαρντινιέρες και γλάστρες στα πεζοδρόμια της Βενιζέλου, μεταξύ των οδών Σιπύλου και 28ης Οκτωβρίου.

Όπως γράφαμε ο Δήμος επιλεκτικά απομάκρυνε από τα πεζοδρόμια εκείνα, ότι ο συμπολίτης μας είχε τοποθετήσει με μεράκι και αγάπη, στην προσπάθειά του να καλύψει τα κενά του Δήμου και να δώσει μια ξεχωριστή νότα στα εκεί πεζοδρόμια.

Μπορεί οι επιλογές του να μην ήταν οι καλλίτερες αλλά το πράσινο είναι καλύτερο από τα αφύτευτα, απεριποίητα, βρώμικα και γεμάτα περιττώματα σκύλων παρτέρια, ακόμα κι όταν σε αυτά είναι φυτεμένα μπρόκολα, μαρουλάκια και λάχανα.

Φυτά που ΔΕΝ καλιεργούσε προς εκμετάλευση ο συμπολίτης μας, αλλά προς αναπλήρωση των αδυναμιών του Δήμου, να φυτέψει αυτά τα παρτέρια ή να προφυλάξει τα πεζοδρόμια από το να παρκάρουν επάνω τους αυτοκίνητα.

Ο Δήμος κακώς κατά την άποψη μας απομάκρυνε γλάστρες και ζαρντινιέρες ΜΟΝΟ του συμπολίτη μας, αφήνοντας στα πεζοδρόμια και πρασιές, άλλες, άλλων “ιδιοκτητών”.

Ο συμπολίτης μας αισθανόμενος αδικημένος από την κίνηση του Δήμου, απευθύνθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας της πόλης μας, καταγγέλοντας πως πριν δύο χρόνια όπως και τώρα ο Δήμος απομάκρυνε περιουσιακά του στοιχεία (ζαρντινιέρες και γλάστρες) αξίας συνολικά 500 ευρώ.

Στο Τμήμα καλέστηκε ο Δήμος και πήγε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης, εξηγώντας την άποψη του Δήμου.

Τώρα οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο Δήμος ο οποίος έχει στο γκαράζ του, τα αντικείμενα που απομακρύνθηκαν, θα ειδοποιήσει το συμπολίτη μας να περάσει να τα παραλάβει.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο Δήμος θα ζητήσει από αυτόν να του πληρώνει ΕΝΟΙΚΙΟ για όσο χρονικό διάστημα θα τα έχει στο γκαράζ…

Εν τω μεταξύ στο σημείο που υπήρχαν οι ζαρντινιέρες και οι γλάστρες υπάρχουν πλέον, επί μονίμου βάσεως παρκαρισμένα οχήματα επί του πεζοδρομίου.

Ο Δήμος κινήθηκε και ξήλωσε ότι είχε τοποθετήσει ο συμπολίτης μας, μετά από καταγγελία, όπως υποστηρίζει.

Μήπως εκείνος που έκανε την καταγγελία δεν είχε ΑΓΑΘΕΣ προθέσεις, διότι δεν εξηγείται το γεγονός να τον ενοχλούν τα μαρουλάκια στα παρτέρια και τα κρεμμυδάκια (ίσως να δάκρυζαν τα μάτια του από την καψαϊκίνη, που περιέχουν αυτά) και γιαυτό έκανε την καταγγελία και να μην ενοχλήτε από τα Ι.Χ. και τα φορτηγάκια που είναι παρκαρισμένα στα πεζοδρόμια, επί μονίμου βάσεως…

Ο Δήμος μήπως πρέπει να εξαντλήσει την αυστηρότητά του σε όσους αφαιρούν τα κολονάκια του, προκειμένου να ανεβάσουν στα πεζοδρόμια τα οχήματά τους και σε όσους καταλαμβάνουν αυτά με τα Ι.Χ. τους, αναγκάζοντας τους πεζούς να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα της Βενιζέλου ή κάθετων σε αυτήν δρόμους για να πάνε στις δουλειές τους και μετά να ζητήσει ενοίκιο φύλαξης από το συμπολίτη μας;;;