Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας επισκέφτηκε το σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας

Το εργοτάξιο του σταθμού του ΜΕΤΡΟ που κατασκευάζεται στην πλατεία Αγίας Ελεούσας, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Μαϊου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας Σπύρος συνοδευόμενος από το Δήμαρχο κ. Καπλάνη.

Στο εργοτάξιο τους ξενάγησε ο υπέυθυνος του έργου στην πόλη μας κ. Βηλαέτης ο οποίος πληροφόρησε τους επισκέπτες για την πορεία των έργων και το στάδιο που βρίσκονται αυτή την στιγμή οι κατασκευές.

Τοποθετούναι τα πατώματα στα δάπεδα και στους τοίχους από μάρμαρα και γρανίτες χρώματος γκρι και κόκκινου.

Επίσης προχωράνε ηλεκτρολογικές και άλλες εργασίες με στόχο ο Σταθμός, του οποίου το βάθος  φθάνει τα 25 μέτρα από την επιφάνεια της πλατείας, να δοθεί σε χρήση και λειτουργία το καλοκαίρι του 2019.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικο διακοσμητικό του Σταθμού θα είναι πύλινος αγωγός μήκος περίπου 9 μέτρων και διαμέτρου περί τους 25 πόντους, οποίος ανακαλύφθηκε στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια της διάνοιξης της σύραγγας από τον Μετροπόντικα.

Ο συγκεκριμεένος αγωγός ο οποίος χρονολογείται από το 200 π.Χ., δηλαδή ηλικίας 22 ΑΙΩΝΩΝ, είναι ενεργός και σε αυτόν υπάρχουν τρεχούμενα νερά.

Αντικαταστάθηκε το σημείο που βρέθηκε από άλλον και το συγκεκριμενο κομμάτι θα είναι από τα εκθέματα του σταθμού.

 

Ο αρχιμηχανικός του έργου εξήγησε πως από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρχαν γύρω από την Αθήνα τέτοιοι αγωγοί, προερχόμενοι από τα γύρω βουνά (Υμητό, Πάρνηθα, Αιγάλεω κ.α.) και τροφοδοτούσαν την Αρχαία πόλη με νερά.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε αφού υπήρξε πλήρης ενημέρωση επί του έργου.