Δόθηκε στην κυκλοφορία η Ανδρέου Δημητρίου

Δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Ανδρέου Δημήτριου μετά την ολοκλήρωση της επαναφοράς του οδοστρώματος έως τη συμβολή της με την οδό Διστόμου, μετά τα έργα για την κατασκευή του αγωγού ομβρίων.

Ο αγωγός ο οποίος ξεκίνησε πριν δύο περίπου από την οδό Χανίων, διέσχισε την  Μεγ. Αλεξάνδρου, την Βενιζέλου, την Αφροδίτης την Καραολή και τώρα βρίσκεται στην Ανδρέου Δημητρίου, προβλέπεται να ολοκληρώσει το “ταξίδι” του περίπου σε 45 ημέρες.

Απομένει να κατασκευαστεί το κομμάτι της Ανδρέου Δημητρίου έως την οδό Παλ. Πολεμιστών.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς την οδό Κρήτης, όπου και θα γίνει η ένωση του νέου αγωγού με εκείνον που κατεβαίνει από το βουνό.

Ο αγωγός πλέον θα παρακάμπτει τη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη.

Σημειώνουμε πως κάτω από τη γέφυρα υπάρχουν λιμνάζοντα νερά, από τη χρόνια διαρροή των όμβριων υδάτων, από τον κατεστραμμένο παλαιό αγωγό και ο λόγος που η γέφυρα έκλεισε αφορούσε την ασφάλεια και τη στατικότητά της.

Αν και εκ των πραγμάτων αμφισβητείται πως υπάρχει πρόβλημα, αφού εδώ και εβδομάδες επάνω της υπάρχουν τόνοι υλικών και μηχανημάτων της κατασκευαστικής εταιρείας, χωρίς καμία ανησυχία για την ασφάλεια της και τη δυνατότητα να αντέχει σε μεγάλα βάρη.

Πριν τέσσερα περίπου χρόνια, όταν η γέφυρα έκλεισε, είχε ειπωθεί πως μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου αγωγού, θα γίνονταν άντληση των λιμναζόντων νερών και στη συνέχεια θα δίνονταν η γέφυρα σε κυκλοφορία κατόπιν επανελέγχου.

Αναφερόμαστε στο ιστορικό, διότι εάν δεν γίνουν οι εργασίες στο υπέδαφος της γέφυρας και παραδοθεί με την ολοκλήρωση του νέου αγωγού ως έχει, κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει γιατί “φάγαμε” όλη αυτήν την ταλαιπωρία, με το πολύχρονο κλείσιμό της.

Σημειώνουμε πως όταν το έργο φτάσει στην οδό Παλαιών Πολεμιστών, θα κλείσει το κομμάτι αυτό της παραπάνω οδού και προβλέπεται καινούργια ταλαιπωρία για όλους μας, αφού από το δρόμο αυτόν εξυπηρετούνται τα λεωφορεία για τα συγκοινωνιακά δρομολόγιά τους.

Υπομονή σε όλους μας…