Η ΟΜΑΔΑ για το αυτογκόλ: “Κύριε Γιάγκα πατσίσαμε” – Γιάγκας: “κακοστημένη σκευωρία”

Δημοσιεύσαμε εχθές απάντηση – κείμενο του κ. Γιάγκα, προς την “ΟΜΑΔΑ”  (Φέγγη, Βασιλάκο, Σωτηρόπουλο), η οποία τον κατηγορούσε με άλλο κείμενό της πως στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Μαρτίου ο κ. Γιάγκας, “έκανε πλάτες” στο Δήμαρχο κ. Καπλάνη σχετικά με το θέμα του αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ” και τον “στόλιζε” από τα νύχια έως την κορυφή.

Οι αναγνώστες φυσικά βάσει των γραφομένων τους, χαρακτήρισαν τον κ. Γιάγκα ως “νεροκουβαλητή” του Δημάρχου και έψαχναν να καταλάβουν τα κίνητρα του κ. Γιάγκα.

Έγραφαν οι τρεις, συγκεκριμένα:

“O κ. Γιάγκας όμως παραλείπει να πει ότι:

1. Εμείς, στο Δημ Συμβούλιο Μαρτίου, υποστηρίξαμε την πρόταση αναβολής του θέματος ΠΑΝΘΕΟΝ για επόμενο Δημ. Συμβούλιο ώστε να παρευρίσκεται και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου ενώ ο ίδιος το καταψήφισε. Αίτημα, που λίγες ημέρες μετά, ο ίδιος συνυπέγραψε με άλλους και κατηγορεί εμάς ότι δεν υπογράψαμε !

2. Ενώ άκουγε στο ίδιο Δημ. Συμβούλιο τις καταγγελίες μας και τις αντιρρήσεις μας για το πρόστιμο του ΠΑΝΘΕΟΝ , που εμείς αμφισβητούμε, ο κ. Γιάγκας «κώφευε» και ψήφισε την πληρωμή του προστίμου στο ίδιο Δημ. Συμβούλιο(28/3/2018).

Αντί, δηλαδή, τότε, να σηκώσει τους τόνους, να ζητήσει αναβολή, έστω λόγω αμφιβολιών, αφού ακούει άλλους συμβούλους της Αντιπολίτευσης να εμφανίζουν διαφορετική εικόνα για το θέμα, να ζητήσει την παρουσία του νομικού συμβούλου, να μην δεχτεί να ψηφίσει το πρόστιμο,(260.000 ευρώ δεν είναι παίξε-γέλασε), τουλάχιστον εκείνη την χρονική στιγμή, αφού, λοιπόν, δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, και συμπορεύτηκε πλήρως με τον κ. Καπλάνη, και τα ψήφισε όλα, έρχεται, κατόπιν εορτής, και ζητάει συζήτηση για το ΠΑΝΘΕΟΝ, παρουσία νομικού συμβούλου!

Εμείς δεν έχουμε καμιά αντίρρηση!

Αλλά η ζημιά έγινε! Και με την ψήφο του κ. Γιάγκα!

Έλα όμως που ο κ. Γιάγκας την ημέρα που τον κατηγορούν για όλα τα παραπάνω, ήταν στην ΥΔΡΑ σε εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και όπως ήταν φυσικο τους ξεμπρόστιασε με χθεσινό του κείμενο το οποίο φιλοξενήσαμε με τίτλο:“Σε σύγχυση η ΟΜΑΔΑ. Έβαλε αυτογκόλ. Παρουσιάζουν τον κ. Γιάγκα να ψηφίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ εκείνος ήταν στην ΥΔΡΑ!!!.

Όπως είναι φυσικό, με την αποκάλυψη πως ο κ. Γιάγκας ήταν στην ΥΔΡΑ, την ημέρα που του καταμαρτυρούσαν όλα τα παραπάνω, η ΟΜΑΔΑ “τραβούσε τα μαλλιά της” και της προκλήθηκε πονοκέφαλος…

Σήμερα λοιπόν το πρωί λάβαμε από τον κ. Σωτηρόπουλο, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας, σχόλιο το οποίο υπογράφεται και από τους τρεις, οι οποίοι αναφέρονται στην πρωτοφανή γκάφα τους, με το παρακάτω κείμενό τους:

“Κύριε Γιάγκα πατσίσαμε

Εσύ μας καταλόγισες ευθύνη που δεν είχαμε και εμείς σου αποδώσαμε παρουσία που δεν είχες.

Αυτά συμβαίνουν στην πολιτική όταν υπάρχει πάθος!

Αλεξάνδρα Φέγγη

                               Δημ. Σύμβουλος Επικεφαλής Παράταξης                                 «Πράξη Ευθύνης»

Βασιλάκος Θεόδωρος

                                Δημ. Σύμβουλος Επικεφαλής Παράταξης                                   «Αγία Βαρβάρα όλοι μια γειτονιά”.

Σωτηρόπουλος Δημήτρης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

ΣΗΜ. “Π”: Πάντως αντί του “κ. Γιάγκα πατσίσαμε”, το ορθότερο θα ήταν “κ. Γιάγκα την πατήσαμε”.

Η Εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον, ταυτοχρόνως πανταχού παρών κ. Γιάγκα, του ανέγνωσε το κείμενο της ΟΜΑΔΑΣ και ζήτησε δήλωσή του:

Ο κ. Γιάγκας λοιπόν μας έκανε την εξής δήλωση:

“Αντί να ζητήσουν συγγνώμη, όχι από μένα αλλά από τους δημότες της Αγίας Βαρβάρας γιατί επιχείρησαν να τους εξαπατήσουν, αποδίδοντάς μου ενέργειες που δεν έκανα για να με συκοφαντήσουν,  έχουν το θράσος να λένε ότι πατσίσαμε.

Το θέμα δεν είναι αν ήμουν παρών ή απών από το συμβούλιο. Κατασκεύασαν ολόκληρο σενάριο για τη στάση μου. Περιγράφουν σε μακροσκελές κείμενο συμπεριφορές και στάσεις που φαντάστηκαν.

Αυτό ξεπερνάει το λάθος και το πάθος. Είναι κακοστημένη σκευωρία.

Και το επικίνδυνο είναι ότι δεν μετανιώνουν.

Στη πολιτική υπάρχει πάθος αλλά απαιτούνται Ηθικές Αρχές, Αξίες και Αξιοπρέπεια. Η ενέργειά τους δείχνει ότι τα στερούνται.

Μιχάλης Γ. Γιάγκας