Επίθεση της “ΟΜΑΔΑΣ” σε Γιάγκα – Προκαλούν Καπλάνη σε συζήτηση για το “ΠΑΝΘΕΟΝ”, παρουσία Μίχου

Το τελευταίο διήμερο η εφημερίδα μας φιλοξένησε δηλώσεις, κείμενα και αντεγκλήσεις μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης στο Δήμο, κυρίως μεταξύ Γιάγκα και Βασιλάκου με σκληρούς χαρακτηρισμούς, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Σήμερα με ανοικτή επιστολή της η Ομάδα (Φέγγη, Βασιλάκος και Σωτηρόπουλος) η οποία μας στάλθηκε για δημοσίευση, υπερασπίζεται τη γραμμή της, να μη συνυπογράψει την επιστολή των άλλων Δημοτικών Συμβούλων (Γιάγκα, Σιαραμπή, Ανίσσα και Καρανάσιου), ώστε να έρθει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ρίχνοντας μάλιστα ευθύνες για τη στάση τους αυτή και στον κ. Γιάγκα.

Τέλος καλεί το Δήμαρχο κ. Καπλάνη να δώσει στη δημοσιότητα όσα του έχουν ζητηθεί από τις αρχές Ιανουαρίου και αφορούν το αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ” και να προκαλέσει ανοικτή συζήτηση για αυτό ΠΑΡΟΥΣΙΑ του κ. ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΙΧΟΥ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ έχει ως εξής:

ΠΑΝΘΕΟΝ : από κόσμημα … μαντρί, στα χέρια του Δήμαρχου Καπλάνη!

Πολλά ανοιχτά ζητήματα, αναπάντητα, για το ΠΑΝΘΕΟΝ έχει αφήσει ο κ.. Καπλάνης. Το ΠΑΝΘΕΟΝ, ένα κόσμημα που διαφήμιζε την πόλη, που το επισκέφτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοποι, πολιτικοί, διανοούμενοι, μέχρι και αστροναύτες, που άφηνε 120.000 ευρώ το χρόνο έσοδα, που προσέδιδε πολιτισμική αξία στην Αγία Βαρβάρα, που το απολάμβαναν οι κάτοικοί της αλλά και επισκέπτες από άλλους δήμους, στα χέρια του κ. Καπλάνη μετατράπηκε σε μαντρί! Εγκαταλείφθηκε στις ορέξεις πλιατσικολόγων, λεηλατήθηκε και χάσκει σαν ξεδοντιασμένη παράγκα!

Και ενώ έχουμε αυτό το ανοιχτό μέτωπο με τον κ. Καπλάνη, ξαφνικά έρχεται και ο κ. Γιάγκας, ο οποίος, διαπιστώνουμε με έκπληξη, ότι μας επιτίθεται, στην αρχή δήθεν αθώα, διερωτώμενος γιατί δεν υπογράψαμε το αίτημα τεσσάρων δημ. Συμβούλων να συζητηθεί το θέμα του ΠΑΝΘΕΟΝ στο Δημ. Συμβούλιο, στις 25 Απριλίου, και στη συνέχεια κουνώντας μας το δάχτυλο!

O κ. Γιάγκας όμως παραλείπει να πει ότι:

1. Εμείς, στο Δημ Συμβούλιο Μαρτίου, υποστηρίξαμε την πρόταση αναβολής του θέματος ΠΑΝΘΕΟΝ για επόμενο Δημ. Συμβούλιο ώστε να παρευρίσκεται και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου ενώ ο ίδιος το καταψήφισε. Αίτημα, που λίγες ημέρες μετά, ο ίδιος συνυπέγραψε με άλλους και κατηγορεί εμάς ότι δεν υπογράψαμε !

2. Ενώ άκουγε στο ίδιο Δημ. Συμβούλιο τις καταγγελίες μας και τις αντιρρήσεις μας για το πρόστιμο του ΠΑΝΘΕΟΝ , που εμείς αμφισβητούμε, ο κ. Γιάγκας «κώφευε» και ψήφισε την πληρωμή του προστίμου στο ίδιο Δημ. Συμβούλιο(28/3/2018).

Αντί, δηλαδή, τότε, να σηκώσει τους τόνους, να ζητήσει αναβολή, έστω λόγω αμφιβολιών, αφού ακούει άλλους συμβούλους της Αντιπολίτευσης να εμφανίζουν διαφορετική εικόνα για το θέμα, να ζητήσει την παρουσία του νομικού συμβούλου, να μην δεχτεί να ψηφίσει το πρόστιμο,(260.000 ευρώ δεν είναι παίξε-γέλασε), τουλάχιστον εκείνη την χρονική στιγμή, αφού, λοιπόν, δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, και συμπορεύτηκε πλήρως με τον κ. Καπλάνη, και τα ψήφισε όλα, έρχεται, κατόπιν εορτής, και ζητάει συζήτηση για το ΠΑΝΘΕΟΝ, παρουσία νομικού συμβούλου!

Εμείς δεν έχουμε καμιά αντίρρηση!

Αλλά η ζημιά έγινε! Και με την ψήφο του κ. Γιάγκα!

Κι αφού το «κακό» έγινε, «φεσώθηκε» η πόλη τα 254.459,06 ευρώ, ας περιμένει ο κ. Γιάγκας λίγο ακόμη, διότι για να κάνουμε ουσιαστική συζήτηση και να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, πρέπει να:

Α). Έχουμε στα χέρια μας τα έγγραφα που έχουμε ζητήσει από τον κ. Καπλάνη, από τις 8 Ιανουαρίου 2018, για να μην μπορεί κανείς να υπεκφύγει… Έφθασε Μάιος και δεν τα έχουμε πάρει ακόμη! Αναρωτιέται κανείς γιατί; Δηλαδή:

• Τι γίνεται με τις ανείσπρακτες οφειλές του ΠΑΝΘΕΟΝ, 500.000 ευρώ περίπου, ποιες ενέργειες έχει ή δεν έχει κάνει η δημοτική αρχή για να τα εισπράξει (αγωγές κλπ) και γιατί ακόμη δεν έχει μπει ευρώ τσακιστό στο ταμείο του Δήμου. (Σε αντίθεση με την ταχύτητά της να σπεύσει να πληρώσει η πόλη εκείνο το περιβόητο αμφισβητούμενο πρόστιμο των 254.459,06 ευρώ!)

• Να μας δώσει ο κ. Καπλάνης την καταγραφή του εξοπλισμού και επιπλοσκευής του ΠΑΝΘΕΟΝ, έγγραφο που βρίσκεται στην κατοχή του Δήμου και να μας απαντήσει αν υπάρχει ο παραπάνω εξοπλισμός και επιπλοσκευή.

Αν όχι, γιατί δεν υπάρχουν, πού βρίσκονται και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για τη φύλαξη και την προστασία τους, δεδομένου ότι είναι δημοτική περιουσία, αξίας υπερβαίνουσας, κατά τη δική μας εκτίμηση, τις 200.000 ευρώ.

Β). Να παρευρίσκεται και ο κ. Μίχος, ως το άτομο που έχει πλήρη γνώση του ζητήματος, και ο οποίος τοποθετήθηκε δημόσια για το «πρόστιμο».

Γιατί, αλήθεια, ο κ. Καπλάνης κρύβεται και δεν απαντά στον κ. Μίχο, ο οποίος τον προκάλεσε και του ζήτησε, ξεκάθαρα, ανοιχτό δημόσιο διάλογο για το ΠΑΝΘΕΟΝ;!

Και ας μην βγει κανείς να απαντήσει ότι άλλο θέμα η ρύθμιση του «χρέους» και άλλο θέμα το ΠΑΝΘΕΟΝ και η λειτουργία του, γιατί το «χρέος» που μας «φόρεσαν» δεν είναι άσχετο από το όλο ζήτημα του ΠΑΝΘΕΟΝ και της λειτουργίας του!

Αυτές οι πονηριές, στην άκρη!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αλεξάνδρα Φέγγη
Επικεφαλής Παράταξης «ΠράξηΕυθύνης»

Βασιλάκος Θεόδωρος
Επικεφαλής Παράταξης «Αγία Βαρβάρα όλοι μια γειτονιά”.

Σωτηρόπουλος Δημήτρης
Γραμματέας Δημ. Συμβουλίου