Κάτοικοι διαμαρτύρονται για αποκλεισμό τους, σε χώρους πάρκινγκ, προς όφελος μιας πολυκατοικίας…

Πολλά είναι τα παράπονα από κατοίκους της οδού Αγίας Βαρβάρας, μεταξύ των οδών Κρήνης και Βύρωνος, εξ΄αιτίας έργου που κατασκεύασε ο δήμος στην οδό Κρήνης και μέρους της οδού 28ης Οκτωβρίου, αποκλείοντας όμως δεκάδες οικογένειες από τη χρήση των χώρων στάθμευσης που υπάρχουν εκεί και επί χρόνια χρησιμοποιούσαν.

Ο Δήμος προχώρησε και διαμόρφωσε το κομμάτι της οδού Κρήνης το οποίο έως πρόσφατα ήταν χωμάτινο και το χρησιμοποιούσαν οι οδηγοί που κατοικούν στην περιοχή αλλά και εκείνοι που ήθελαν να πάρουν το ΜΕΤΡΟ από το σταθμό της Αγίας Μαρίνας, σαν πάρκινγκ.

Η περιοχή έχει επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά από τη λειτουργία του σταθμού και καθημερινά οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής δεινοπαθούν για να βρουν χώρο στάθμευσης για τα οχήματά τους.

Ο Δήμος με το έργο που στοίχισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, στην ουσία έφτιαξε ένα δρόμο που εξυπηρετεί τους κατοίκους μιας πολυκατοικίας, οι οποίοι έχουν πρόσβαση στις κατοικίες τους, μέσω του τμήματος του δρόμου που διαμόρφωσε ο Δήμος και μάλιστα με απόλυτη άνεση και ασφάλεια, αφήνοντας όμως τους υπόλοιπους κατοίκους να γυρίζουν γύρω – γύρω τα οικοδομικά τετράγωνα, για να βρουν χώρο για τα αμάξια τους.

Έχουν απευθυνθεί, μας είπαν στο Δήμο και στο Δήμαρχο κ. Καπλάνη προσωπικά, προκειμένου να τους επιτραπεί να παρκάρουν τα οχήματά τους στην οδό Κρήνης, όπως έκαναν επί χρόνια.

Έως τώρα ο Δήμος δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά τους.

Υποστηρίζουν μάλιστα πως τους προέτρεψαν να πηγαίνουν στο Πάρκινγκ του Σταθμού της Αγίας Μαρίνας για να εξυπηρετούνται, ένα χιλιόμετρο μακρυά από τα σπίτια τους και επί πληρωμή βεβαίως.

Επίσης τους ανακοινώθηκε πως το σημείο αυτό της οδού Κρήνης, μετατράπηκε σε πεζόδρομο, (δεν γνωρίζουμε με ποιά απόφαση), εξασφαλίζοντας έτσι εκτός από άνεση και ασφάλεια στη συγκεκριμένη πολυκατοικία και ησυχία, αφού περιστοιχίζεται από τρεις πεζόδρομους!!!

 

Πιστεύουμε πως ο Δήμος πρέπει, εάν στόχος του είναι να μην επιβαρυνθεί ιδιαίτερα κυκλοφοριακά και με ηχορύπανση το συγκεκριμένο σημείο, να δώσει ονομαστικά άδειες στάθμευσης στο διαμορφωθέν κομμάτι της οδού Κρήνης, στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, εξυπηρετώντας τους.

Διότι αυτό περί πεζόδρομου και απαγόρευσης στάθμευσης δεν στέκει για τον απλούστατο και μόνο λόγο, πως υπάρχουν θέσεις πάρκινγκ οριοθετημένες και σχεδιασμένες στον “πεζόδρομο”, κατασκευασμένες και προβλεπόμενες από τη μελέτη του έργου…