Γιάγκας προς Βασιλάκο: “Είσαι συνυπεύθυνος για “ΠΑΝΘΕΟΝ”, κλειστό Γήπεδο, “ΛΙΘΟ”, Γέφυρα κ.ά., Κοιτάξου στον καθρέπτη…”

Καλά κρατεί ο “Δημόσιος διάλογος” μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων της πόλης μας κ.κ. Γιάγκα και Βασιλάκου, ο οποίος ξεκίνησε σε αυτή τη φάση με τη δήλωση του πρώτου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με τη συζήτηση που πρότειναν τέσσερις Σύμβουλοι (Γιάγκας, Σιαραμπή, Ανίσσας και Καρανάσιου), για το θέμα του αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ”, αλλά η Δημοτική Αρχή δεν έφερε το θέμα προς συζήτηση, ούτε υποστηρίχτηκε από άλλους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης και κυρίως από Βασιλάκο, Φέγγη και Σωτηρόπουλο .

Συνεχίστηκε με την πρόταση του κ. Γιάγκα περί αξιοποίησης κονδυλίου ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, για αναβάθμιση κτιρίου στο χώρο της ΒΙΟΧΡΩΜ, για να υπάρξει δημοσίευμα του κ. Βασιλάκου για τα δύο αυτά θέματα.

Ο κ. Βασιλάκος απαντώντας στον κ. Γιάγκα δημοσίευσε στην εφημερίδα “Δικαιοσύνη Σήμερα” άρθρο του με τίτλο:

“Πολιτικοί τουρίστες έχουν θράσος χωρίς όρια και βγάζουν γλώσσα”

Γράφει μεταξύ άλλων στον πρόλογό του ο κ. Βασιλάκος:

“Με ενοχλεί που ξαφνικά βρεθήκανε όλοι αυτοί οι ξερόλες και έχουνε γνώμη για όλα τα θέματα. Πίσω από την ψεύτικη αγωνία τους για την πόλη και την πραγματική άγνοια τους κρύβεται η προσπάθεια τους να φανούν ικανοί και σπουδαίοι, χωρίς όμως να είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο…”

Ο κ. Γιάγκας απαντά

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας, με επιστολή του, η οποία στάλθηκε στην εφημερίδα μας, απαντά στον κ. Βασιλάκο με τη σειρά του και τον καθιστά συνυπεύθυνο για μια σειρά από θέματα τα οποία συνέβησαν όσον εκείνος ήταν Αντιδήμαρχος, αλλά ποτέ δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτά, παρ΄ότι εκ του αξιώματός του ήταν συνυπεύθυνος.

Η Επιστολή του κ. Γιάγκα, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό, έχει ως εξής:

30/4/2018

Προς

Θεόδωρο Βασιλάκο

Κύριε Βασιλάκο,
Αγαπητέ Θοδωρή. Συνεχίζεις να εκπλήσσεις. Ανεξάρτητα αν είναι δικό σου ή όχι το κείμενο, σημείωσες πρόοδο. Είναι καλύτερο από άλλες φορές.

Δεν αποφεύγεις πάλι τους χαρακτηρισμούς. Δεν πειράζει όμως. Όποιος δεν έχει επιχειρήματα κρύβεται πίσω από υποτιμητικές εκφράσεις και ανακρίβειες.

Πάντως, ούτε ικανοί και σπουδαίοι θέλουμε να φανούμε, ούτε ξερόλες το παίζουμε.

Στη ζωή, τα εφόδια και το έργο του καθ’ ενός, τον κατατάσσουν.

Ακούς εκεί, να έχουμε το θράσος, να βγάλουμε γλώσσα και να θέλουμε να εκφράσουμε την αγωνία και την αγάπη για την πόλη μας!!! Αυτό είναι αποκλειστικό δικαίωμα ΔΙΚΟ ΣΟΥ! Είναι δυνατόν να θέσουμε εμείς υπό αίρεση την πρωτοκαθεδρία σου; «Η ΠΟΛΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ»! Είναι ιδιοκτησία σου. Μην αγωνιάς.

Μόνο επίτρεψέ μας να εκφράζουμε κι εμείς την άποψή μας.

Όχι γιατί είμαστε ξερόλες. Δεν θέλουμε να σε αμφισβητήσουμε.

Θέλουμε, ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, να καταθέτουμε τις απόψεις των ανθρώπων που μας εμπιστεύθηκαν.

Θυμίζουμε λοιπόν : Και τη «Γέφυρα στη Στ. Σαράφη, και την κατάσταση στο χώρο της ΒΙΟΧΡΩΜ, και την επιβάρυνση των Δανείων, και την εγκατάλειψη των παιδικών χαρών, και την καθαριότητα, και το Δημοτικό φωτισμό, και την ασφάλεια στην πόλη, και την αναβάθμιση κτιρίου στη ΒΙΟΧΡΩΜ με αξιοποίηση προγράμματος ΕΣΠΑ, και τόσα άλλα μικρά και μεγάλα γεγονότα στην πόλη, η Παράταξη «Αγία Βαρβάρα – Δυνατή Πόλη» τόλμησε να τα αναδείξει.

Για το ΠΑΝΘΕΟΝ, ζητήσαμε να γίνει ειδική ανοιχτή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Καπλάνης και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι αρνήθηκαν γιατί έχουν το λόγο τους, εσείς γιατί αρνηθήκατε;

Για όλα τα θέματα η κριτική ασκήθηκε και ασκείται προς την διοίκηση Καπλάνη.

Αυτή είναι υπεύθυνη για την κατάσταση στην Πόλη.

Τον κ. Καπλάνη δεν τον κάναμε εμείς Δήμαρχο. ΕΣΥ, μεταξύ άλλων, του εμπιστεύθηκες το ρόλο και τον υπηρέτησες μέχρι του σημείου που έπαυσε να εξυπηρετεί τις επιδιώξεις σου.

Ήσουν αντιδήμαρχος σχεδόν μέχρι το 2014, αλλά δεν μίλησες ποτέ.

Όταν ερήμωσε το Πάνθεον από το 2009, όταν ερήμωσε ο Λίθος από το 2008, όταν δεν υπήρχε γήπεδο για πάνω από δέκα χρόνια και όταν γνώριζες για τη συσσώρευση υδάτων στα θεμέλια της γέφυρας στη Στ. Σαράφη.

Είσαι συνυπεύθυνος.

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι δεν συνυπέγραφες το κείμενο για να συζητηθεί το θέμα του ΠΑΝΘΕΟΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος, φερέφωνο είναι εκείνος που μεταφέρει άβουλα και άκριτα τα λόγια και τις απόψεις τρίτων, ενεργώντας για λογαριασμό τους.

Κοιτάξου στον Καθρέφτη.

Σε διαβεβαιώνω πάντως, ότι η παράταξη «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» έχει αυτόνομο και ανεξάρτητο λόγο. Χρόνια τώρα. Και έτσι θα πορευτεί.

Μιχάλης Γιάγκας, Δημοτικός σύμβουλος,

Επικεφαλής του συνδυασμού

«Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»

Σημ: Σχετικές φωτογραφίες βρήκα και από το αρχείο της εφημερίδας «Προοδευτική»