«Πόλη κατά των ∆ιακρίσεων»: Εκδήλωση την Κυριακή 6 Μαΐου 2018

«Πόλη κατά των ∆ιακρίσεων»
Κυριακή 6 Μαΐου 2018, 6 µ.µ.
Στέγη Ποντίων
Μ. Αλεξάνδρου & Καραολή, Αγία Βαρβάρα

Μπορεί να µειωθεί ο κοινωνικός στιγµατισµός; Οι προκαταλήψεις; Να αναπτυχθεί ο διαπολιτισµικός διάλογος; Να ενθαρρυνθούν δράσεις που υποστηρίζουν την κοινωνική συνοχή στις σύγχρονες πόλεις;

Η Οµάδα Εθελοντών Πολιτών «Πόλη κατά των ∆ιακρίσεων», σας προσκαλεί σε µια εκδήλωση – βιωµατική απάντηση στα παραπάνω ερωτήµατα. Με Έκθεση Φωτογραφίας, Ντοκιµαντέρ, Ποιήµατα, ∆ιηγήµατα, Μουσική, Χορό, Παρουσίαση παραδοσιακών εδεσµάτων, την Κυριακή 6 Μαΐου στις 6 µ.µ, στη µικρή γιορτή της «Πόλης Κατά των ∆ιακρίσεων», ελάτε να αναδείξουµε τη δυναµική της συµβίωσης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισµούς.

Η δράση πραγµατοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράµµατος URGENT: Urban Re-Generation: European Network of Towns, Europe for Citizens 2014-2020 «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020», από τον Ευρωπαϊκό Όµιλο Εδαφικής Συνεργασίας ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ σε συνεργασία µε τον ∆ήµο Αγίας Βαρβάρας και την ΕΕΤΑΑ. www.amphictyony.gr www.agiavarvara.gr www.eetaa.gr

Εθελοντική Ομάδα
«ΠΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ»

Ως μέλη της εθελοντικής ομάδας της Αγίας Βαρβάρας «Πόλη Κατά των Διακρίσεων» που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος URGENT, προγραμματίζουμε δράσεις που στόχο έχουν να ενεργοποιήσουν και να εμψυχώσουν τους συμπολίτες μας, όποιας ηλικίας, να ενισχύουν τους μεταξύ τους δεσμούς επικοινωνίας.

Πρόθεσή μας είναι να προσφέρουμε ευκαιρίες για να μοιραστούμε ιστορίες, σκέψεις, εμπειρίες, αξιοποιώντας τρόπους που θα μας ψυχαγωγήσουν, θα μας συγκινήσουν, θα μας κάνουν να γελάσουμε.

Με λόγο, εικόνα, μουσική, ζωγραφική, κίνηση, με κάθε μέσο που μπορεί να μας φέρει κοντά, η εθελοντική ομάδα της Αγίας Βαρβάρας «Πόλη Κατά των Διακρίσεων», προγραμματίζει μια γιορτή στην πόλη με δράσεις που περιλαμβάνουν :

 Φωτογραφία και άλλες μορφές έκφρασης από μαθητές σχολείων του Δήμου
Μέλη της Ομάδας: Βάσω Φίλη, Αναστασία Πετράκου, Μανώλης Ράντης, Αθανασία Αμπατζή, Βαρβάρα Πολικοπούλου

 Παραγωγή Ντοκιμαντέρ
Μέλη της Ομάδας: Ιωάννης – Χρήστος Ανίσσας, Μαρία Παπαδάκου, Σταυρούλα Μπαντούνα

 Αναγνώσεις κειμένων και αφηγημάτων
Μέλη της Ομάδας: Ελισσάβετ Αγγελάκη, Αθανασία Αμπατζή

 Χορό– Μουσική – Φαγητό
Μέλη της Ομάδας : Χριστίνα Καλή, Βάσω Κουρσάρη, Μιχάλης Νικολάου, Χρυσοβαλάντης Νικολάου

Τα μέλη της Ομάδας
ΠΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ