Πως θα είναι η πλατεία Παναγίας Ελεούσας όταν παραδοθεί σε χρήση σε λίγους μήνες

Την άνοιξη του 2012 ξεκίνησαν τα έργα για την επέκταση της Γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ, από το Σταθμό της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ, προς τον Πειραιά.

Η φωτογραφία μας απεικονίζει τα πρώτα μπάζα από την κατεδάφιση του ακινήτου στο οποίο στεγαζόταν το κοσμηματοπωλείο “ATHEENE” του κ. Ξυπόλιτου, στην πλατεία.

Το εργοτάξιο εγκαταστάθηκε στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας, για την κατασκευή του 2ου σταθμού ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας και από τότε εντατικά, με μία περίοδο όμως 8 μηνών “νεκρή” λόγω έλλειψης χρημάτων του Ελληνικού Δημοσίου, ο σταθμός κατασκευάζεται και ολοκληρώνεται, για να δοθεί σε χρήση και λειτουργία στα τέλη του 2019.

Το σκάψιμο με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται και το βάθος της πλατείας κατεβαίνει στα 29 μέτρα από την επιφάνεια της Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου και η πλατφόρμα του σταθμού.

Ιστορική ήταν η ημέρα που ο ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ έφτασε στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας, με χειρουργική ακρίβεια, συνεπής στο ραντεβού του με το χώρο του σταθμού.

Το ημερολόγιο έδειχνε 19 Ιουνίου 2014 και η ώρα 10 το πρωί, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα εκατοστά του τεράστιου μηχανήματος, από τα έγκατα της γης στο χώρο του εργοταξίου.

Συγκίνηση, ζητωκραυγές, ανάσα ανακούφισης αφού όλα λειτούργησαν ρολόϊ.

 

Μετά τρία χρόνια, από την εμφάνιση του ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑ είχαμε την τιμή η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να φιλοξενήσει την εφημερίδα μας στα έγκατα του σταθμού στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, να  περιηγήθουμε  σε αυτόν, από τον επιβλέποντα Μηχανικό των έργων κ. Γιώργο Γιανναρά,  σε όλα τα σημεία του και να δημοσιεύσουμε τις πρώτες φωτογραφίες από το πολυόροφο υπόγειο εργοτάξιό της, στις 7 Φεβρουαρίου 2017.

 

Απρίλιος 2018 και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για μια ακόμα φορά δίνει μία νέα πρωτιά στην εφημερίδα μας.

Ανταποκρινόμενη σε αίτημά της “Π”, μας έδωσε για δημοσίευση την ενδεικτική απεικόνιση της επιφάνειας της πλατείας Παναγίας Ελεούσας, όταν ολοκληρωθούν τα έργα το Φθινόπωρο του 2018 και η πλατεία παραδοθεί σε χρήση στο κοινό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, είχε δηλώσει σε ερώτημα της εφημερίδας μας τον Δεκέμβριο του 2017, ημέρα που παραδόθηκε η Ελευθερίου  Βενιζέλου σε χρήση, πως όταν ολοκληρωθεί η πλατεία θα έχει περισσότερο πράσινο απ΄όταν ξεκίνησαν τα έργα.

Η σοβαρότητα της Εταιρείας και του κ. Παπαδόπουλου προσωπικά είναι τέτοια, που δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης σε όσα δηλώνουν και το έχουν αποδείξει άλλωστε από τα έργα και την τυπικότητά τους.

Παρακάτω δημοσιεύουμε σε αποκλειστικότητα την απεικόνιση της πλατείας όταν παραδοθεί στο κοινό για χρήση, μετά από 5 περίπου χρόνια (Φθινόπωρο του 2018), όπως μας στάλθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου από την αρμόδια υπηρεσία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, την οποία ευχαριστούμε θερμά: