Κάναμε έρευνα αγοράς και βρήκαμε τα είδη που θα πληρώσει ο Δήμος 16.946 ευρώ, 2.500 ευρώ φθηνότερα!!!

Έκλεισε βδομάδα από την ημέρα που η εφημερίδα μας με άρθρο της καυτηρίαζε την τακτική του Δήμου, να αναθέσει σε επιχειρηματία της πόλης μας, την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού αξίας 17.000 περίπου ευρώ, χωρίς να πάρει καμία άλλη γραπτή προσφορά από άλλον καταστηματάρχη της πόλης μας.

Έκλεισε βδομάδα από τότε, που ο αντιδήμαρχος της πόλης μας, υπεύθυνος επί των οικονομικών, κ. Δημήτρης Παγουρτζής μας πήρε τηλέφωνο μετά τα μεσάνυχτα για να μας απειλήσει με μηνύσεις και δικαστήρια επειδή τάχα τον συκοφαντούμε, υποστηρίζοντας τα παραπάνω.

Έκλεισε εβδομάδα από τη στιγμή που του ζητήθηκαν να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις τυχόν άλλες, προσφορές που επικαλείται πως ο Δήμος έχει, για τη συγκεκριμένη προμήθεια και ακόμη δεν έχει πράξει το αυτονόητο. Δεν έχει γνωστοποιήσει το όνομα κανενός άλλου επιχειρηματία της πόλης μας στον οποίο απευθύνθηκε και πήρε γραπτή προσφορά, πλην εκείνου στον οποίο ο Δήμος έδωσε με απ΄ευθείας ανάθεση, την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού αξίας 17.000 ευρώ.

Δεν έχει δημοσιοποιήσει κανένα όνομα, απλά επειδή ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ γραπτή προσφορά από ΚΑΝΕΝΑΝ συμπολίτη μας καταστηματάρχη.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε και το μέγεθος της ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ, όταν μας ενημέρωσε, στο μεταμεσονύκτιο τηλεφώνημά του, πως μάρτυρες κατηγορίας στα Δικαστήρια που θα μας σύρει, θα είναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σιαραμπή και Βασιλάκος, οι οποίοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και κατήγγειλαν τη διαδικασία, ακριβώς επειδή δεν απευθύνθηκε ο Δήμος και σε άλλους επιχειρηματίες της πόλης μας, για να ζητήσει προσφορές.

Όπως θα ενθυμίστε η εφημερίδα μας επικοινώνησε και με τους δύο παραπάνω, τους ενημέρωσε για όσα ο κ. Παγουρτζής υποστήριξε απειλούμενούς μας και οι οποίοι με δηλώσεις στην εφημερίδα μας τον κατακεραύνωσαν, δικαιώνοντάς μας.

Με το γνωστό Εξουσιαστικό ύφος του και με τις μεταμεσονύκτιες φωνές και απειλές του, πιστεύει άραγε πως θα μας φιμώσει, θα τον φοβηθούμε, πως θα πάψουμε να γράφουμε την αλήθεια, πως θα μας καταστήσει άβουλα όργανα του;

Oι συνηθισμένες ΑΤΑΚΕΣ του κάθε φορά που κάποιος του ζητά εξηγήσεις είναι “ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΕ, ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ, Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ” και άλλα συναφή επιχειρήματα.

Επειδή όμως έχουμε κουραστεί να παρακολουθούμε τον κ. Παγουρτζή και τον τρόπο που λειτουργεί, κάναμε ένα απλό πείραμα, ακολουθώντας τις υποδείξεις του.

ΚΑΝΑΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ, για τη συγκεκριμένη απ΄ευθείας προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού αξίας 17.000 ευρώ, από το Δήμο.

Επισκευτήκαμε κατάστημα της πόλης μας, το οποίο ο αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής, σαν αρμόδιος και υπεύθυνος επί των οικονομικών που είναι, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν έχει ζητήσει προσφορά, παρά τις παραινέσεις της Αντιπολίτευσης και της εφημερίδας μας, ο Δήμος να απευθύνετε σε όλους τους επιχειρηματίες της πόλης μας, με τον ίδιο τρόπο – ισότιμα, για οποιανδήποτε πράξη σχετίζετε με την προμήθεια όχι μόνο ηλεκτρολογικού υλικού, αλλά και άλλων αγαθών και προϊόντων, για τα οποία δαπανά δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

Παραδώσαμε στον επιχειρηματία τον Προϋπολογισμό και τις Τεχνικές προδιαγραφές του ηλεκτρολογικού υλικού, που ενδιαφερόταν να προμηθευτεί ο Δήμος και του ζητήσαμε να μας ενημερώσει πόσα χρήματα εκείνος θα ζητούσε για την εν λόγω προμήθεια, χωρίς να τον ενημερώσουμε για την προσφορά του άλλου επιχειρηματία, ώστε να μην επηρεαστεί, από την προσφορά του έτερου επαγγελματία.

Σήμερα Τρίτη 24 Απριλίου το μεσημέρι, μας παρέδωσε την άτυπη γραπτή προσφορά του η οποία είναι κατά 2.512 ευρώ φθηνότερη, από τα χρήματα που θα πληρώσει ο Δήμος τελικά, για την προμήθεια των συγκεκριμένων υλικών.

Ο μεν πρώτος που πήρε την προμήθεια έδωσε προσφορά 16.946 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενου και του ΦΠΑ) ο δε δεύτερος στον οποίο εμείς απευθυνθήκαμε, κοστολογεί την προμήθεια στο ποσόν των 14.434 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενου και του ΦΠΑ, επίσης).

Στο σημείο αυτό ξεκαθαρίζουμε πως δεν τασσόμαστε υπέρ του ενός ή άλλου επιχειρηματία. Δεν υποστηρίζουμε πως ο ένας είναι φθηνός κι ο άλλος ακριβός. Ελεύθερη αγορά έχουμε και  ο κάθε επαγγελματίας επιλέγει πως θα κινηθεί. Μοναδικός σκοπός του άρθρου μας είναι το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν ο Δήμος στο μέλλον οφείλει να απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ τους επαγγελματίες της πόλης μας, με τον ίδιο τρόπο, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς προμηθειών που έχουν να κάνουν και πληρώνονται με Δημόσιο χρήμα.

Δεν σχολιάζουμε τίποτα. Δεν υποστηρίζουμε τίποτα. Δεν υπονοούμε τίποτα περισσότερο από το ότι ο αντιδήμαρχος της πόλης μας κ. Παγουρτζής, κατά την άποψή μας, είναι ανεπαρκής για το πόστο στο οποίο τον έχει επιλέξει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης.

Η επιλογή ορισμού, τοποθέτησης και αντικατάστασης συνεργατών του, σε θέσεις κλειδιά και ευθύνης, είναι αποκλειστικό προνόμιο του Δημάρχου.

Εκείνος επιλέγει τους συνεργάτες του και εκείνος είναι ο τελικός αποδέκτης της πολιτικής που εφαρμόζουν και εισπράττει στο τέλος τα ρέστα, ο ίδιος και η Διοίκηση του Δήμου.

Εκτός κι αν υπάρχει ευθιξία, από κάποιους και τον διευκολύνουν στις επιλογές του.

Ίδωμεν …