Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τη γιορτή Παραδοσιακών Σπόρων και Φυτών

 

Στην τελική ευθεία έχουν μπει πλέον οι εργασίες και προετοιμασίες του Συλλόγου Παραδοσιακών Σπόρων  “Η ΑΥΛΗ” για τη μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του, την Κυριακή 22 Απριλίου στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”.

Άτομα όλων των ηλικιών βοηθάνε, όπως η μικρή Καλυψώ, τις οποίας έχουμε για ευνόητους λόγους κρύψει τα όμορφα χαρακτηριστικά της, βοηθάει στο ξεφόρτωμα λιπασμάτων, με αγάπη και περισσή δύναμη.

Ολοκληρώνονται τα μεταφυτεύματα βλασταριών σε κυπελλάκια, ώστε να προσφερθούν αυτά, μαζί με 20.000 φακελάκια με παραδοσιακούς σπόρους διαφόρων κηπευτικών, σε όσους παρευρεθούν την Κυριακή στην εκδήλωσή τους που θα ξεκινήσει το πρωί στις 10:30΄και θα ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν τραπέζια εργασίας στα οποία μέλη του Συλλόγου θα δείχνουν στους ενδιαφερόμενους τον τρόπο φύτευσης σπόρων, αραίωσης βλασταριών και μεταφύτευσής τους στο έδαφος για την ανάπτυξη και καρποφορία τους.

Πριν την επίδειξη των παραπάνω εργασιών και το μοίρασμα των σπόρων και φυτών θα προηγηθεί χαιρετισμός από μέλος του Συλλόγου, πιθανότατα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη, ενώ θα υπάρξει και ομιλία Πανεπιστημιακού Καθηγητή, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα που αφορά την εκδήλωση.

Εχθές εξ΄άλλου, Πέμπτη 19 Απριλίου, Μέλη του Συλλόγου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Αχιλλέα Γαργάλη και τον επί σειρά ετών υπεύθυνο του θερμοκηπίου του Δήμου κ. Νίκο Κατιφεδένιο, στη φωτογραφία οι δυό τους σήμερα το απόγευμα στο θερμοκήπιο του Δήμου στο γκαράζ, επισκέφτηκαν Σχολεία της πόλης μας και μοίρασαν σπόρους και βλαστάρια.