Βασιλάκος – Σιαραμπή συμφωνούν με το δημοσίευμά μας – Καυτηριάζουν τη στάση του Δήμου στο θέμα απευθείας αναθέσεων

Είναι η δεύτερη φορά που ο αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής Δημήτρης επικοινωνεί με την εφημερίδα μας, μετά τα μεσάνυχτα, εκνευρισμένος και διαφωνών με άρθρο της εφημερίδας μας.

Οργισμένος μας πήρε τηλέφωνο, υποστηρίζοντας πως δεν γράφαμε την αλήθεια στο άρθρο μας περί απευθείας προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικού, αξίας 17.000 ευρώ, στο οποίο αναφέραμε πως δεν υπήρχε δεύτερη προσφορά από άλλον επαγγελματία.

Μάλιστα μας ενημέρωσε πως επικαλλείται τη μαρτυρία  των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Σιαραμπή και Βασιλάκου οι οποίοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και οι οποίοι μπορούν να βεβαιώσουν πως υπήρξαν περισσότερες της μίας προσφοράς.

και δεύτερο,

στο άρθρο μας γράφαμε πως εκείνος επικαλέστηκε, πως υπάλληλος του Δήμου επισκέφθηκε κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό, ενώ το σωστό είναι πως αυτό το επικαλέστηκε η Γραμματέας της Συνεδρίασης, παρουσία του πάντως και σαν πολιτικός προϊστάμενός της από τη στιγμή που αποδέχθηκε την παρεμβολή της χωρίς αντίρρηση και χωρίς να τη διορθώσει ή να διαφωνήσει με αυτήν, αυτομάτως την αποδέχεται.

Όσον αφορά το ότι υπήρξαν κι άλλες προσφορές εκτός από μία,  το οποίο ήταν και το κύριο επιχείρημά του, στο τηλεφώνημά του, επικοινωνήσαμε σήμερα το πρωί με την κ. Σιαραμπή και τον κ. Βασιλάκο, τους ενημερώσαμε για το τηλεφώνημα Παγουρτζή και την ανακοίνωση των ονομάτων τους ως μάρτυρες στα όσα υποστηρίζει και τους ζητήσαμε να μας πούνε εάν υπήρξαν κι άλλες προσφορές για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού αξίας 17.000 ευρώ, πλέον του επιχειρηματία που πήρε τη δουλειά και δεν το αντιληφθήκαμε.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ που επικαλέστηκε ο κ. αντιδήμαρχος, ο κ. Βασιλάκος μας έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Ο κ. Παγουρτζής με τις ασυναρτησίες που είπε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, επιβεβαίωσε πως και σε αυτόν τον τομέα η Δημοτική Αρχή παραπαίει.

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ΔΕΝ ειπώθηκε από κανέναν, και δεν ενημερωθήκαμε πως υπήρξε κι άλλη προσφορά εκτός του επιχειρηματία που πήρε τη δουλειά.

Ο κ. Παγουρτζής είναι άσχετος ως προς το αντικείμενό που είναι υπεύθυνος.

Όσα αναγράφονται στο δημοσίευμα της “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ” είναι αληθή διαδραματίσθηκαν και ειπώθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή παρουσία και της
κ. Σιαραμπή.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΡΤΥΣ του αντιδημάρχου, κ. ΣΙΑΡΑΜΠΗ μας έστειλε αντί δήλωσής της, την τοποθέτησή της στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την οποία δημοσιεύουμε.

κ. Βαμβακόπουλε, σε απάντηση του αιτήματός σας για δηλώσεις από μέρους μου σχετικά με το θέμα “κατακύρωση απευθείας ανάθεσης ηλεκτρολογικού υλικού” που συζητήθηκε εχθές στην 11η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και τα όσα γράφονται σε σχετικό άρθρο σας, θεωρώ ότι η καλύτερη απάντησή μου είναι η επίσημη χθεσινή μου τοποθέτησή κατά τη συζήτηση του θέματος.

Οι απόψεις και οι θέσεις μου είναι ξεκάθαρες, σταθερές και δημόσιες. Ευχαριστώ.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΙΑΡΑΜΠΗ:

“Από πέρυσι που ανέλαβα καθήκοντα στην οικονομική επιτροπή του Δήμου μας, εξέφρασα την άποψη πως ο Δήμος οφείλει να απευθύνεται με ισότιμο τρόπο σε όλα τα καταστήματα της πόλης μας προκειμένου να κάνει τις προμήθειές του, ιδιαίτερα όταν αυτές γίνονται με απευθείας ανάθεση και αφορούν και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Είχα φέρει μάλιστα και σαν παράδειγμα ένα κατάστημα της πόλης μας που πουλάει ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, το οποίο σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, ποτέ ο Δήμος δεν έχει ενημερώσει να συμμετάσχει σε κάποια προμήθειά του, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από μέρους του.

Σήμερα λοιπόν επιβεβαιώνεται και στην πράξη πως η Δημοτική Αρχή δεν έχει ως προτεραιότητα τη βασική αρχή της ισότητας απέναντι στους επαγγελματίες της πόλης μας και για ακόμη μία φορά αναθέτει την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού, ύψους μάλιστα 17.000 ευρώ σε έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία, όπως στο παρελθόν, αγνοώντας τους υπόλοιπους, επειδή έτσι την εξυπηρετεί.

Η επιστολή – πρόσκληση υποβολής προσφοράς γίνεται από  το Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου  μόνον προς τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ο οποίος καταθέτει τη προσφορά του, αλλά δεν ενημερώνονται με ανάλογο τρόπο οι άλλοι καταστηματάρχες της πόλης μας.

Αναφέρεται στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ότι οι υπόλοιποι οφείλουν να έχουν συνεχώς το νου τους στο site του δήμου ή τη διαύγεια για να το πληροφορούνται, τη στιγμή που ο συγκεκριμένος ενημερώνεται προσωπικά και επίσημα με επιστολή.

Σας ερωτώ. Είναι αυτή η πρακτική  ισότιμη και ηθική;

Με αυτό τον τρόπο, επίσης, υποδαυλίζεται και η αρχή της ανταγωνιστικότητας και των οικονομικών συμφερόντων του Δήμου.

Είναι προκλητικό και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει.

Θα συνεχίσω να εξετάζω προσωπικά το θέμα, για το εάν στο παρελθόν η Διοίκηση έχει ποτέ απευθυνθεί και σε άλλον επαγγελματία να ζητήσει σχετική προσφορά, γιατί μέχρι στιγμής δε διαπιστώνω κάτι τέτοιο“.

Ενημερωθήκαμε επίσης ότι η κ. Σιαραμπή με σημερινό αίτημά της προς το Δήμο ζητάει να της δοθούν όλες οι τυχόν λοιπές προσφορές που είχαν εμπρόθεσμα κατατεθεί για την εν λόγω προμήθεια (όπως τώρα υποστηρίζει ότι υφίστανται ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Παγουρτζής), καθώς ουδέποτε και καθόλου δεν αναφέρθηκαν εχθές κατά τη συνεδρίαση και τη συζήτηση του επίμαχου θέματος στην οικονομική επιτροπή.

Μετά τις παραπάνω δηλώσεις των κ.κ. ΣΙΑΡΑΜΠΗ και ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ υποθέτουμε πως τώρα ο κ. αντιδήμαρχος θα πρέπει να αναγνωρίσει πως κάτι δεν έγινε σωστά στη συνεδρίαση, στην οποία προέδρευε, αφού και οι δύο μάρτυρες που επικαλείται, υποστηρίζουν όσα γράφουμε στο άρθρο μας και αντελήφθησαν κι εκείνοι όπως κι εμείς, ότι υπήρξε μόνο μία προσφορά.