Το αποχετευτικό έργο έφτασε στη γέφυρα – Ελλιπέστατα τα μέτρα ασφάλειας που έχουν παρθεί

 

Επιτέλους το μηχάνημα έργων που κατασκευάζει τον αγωγό ομβρίων υδάτων στο μεγάλο αποχετευτικό έργο που ξεκίνησε πριν έναν και πλέον χρόνο, από την οδό Σίφνου, έφθασε στο σημείο το οποίο έγινε αιτία να πραγματοποιηθεί.

Το εργοτάξιο βρίσκεται ακριβώς στη Γέφυρα της Στέφανου Σαράφη, η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια είναι κλειστή, μετά τις βροχοπτώσεις του Νοέμβρη του 2014, οι οποίες αποκάλυψαν πως τα θεμέλια της βρίσκονται μέσα σε μια υπόγεια λίμνη η οποία έχει δημιουργηθεί από το παλιό αποχετευτικό δίκτυο, το οποίο είναι επί χρόνια πολλά σπασμένο και τα όμβρια νερά που συγκέντρωναν οι αγωγοί από ψηλά, κατέληγαν στα θεμέλια της γέφυρας.

Ας ελπίσουμε πως οι ρυθμοί θα είναι ποιο εντατικοί τώρα που το έργο βρίσκεται στην πόρτα του Β΄ Δημοτικού Σχολείου, ΑΛΛΑ με υποτυπώδη μέτρα ασφαλείας κατά την άποψή μας αλλά και κατοίκων της γειτονιάς και αυτό να ανοίγει τις πύλες του την ερχόμενη Δευτέρα 16 Απριλίου, μετά τις γιορτές και διακοπές του ΠΑΣΧΑ.

Ο Δήμος οφείλει να αντιδράσει ΣΗΜΕΡΑ κιόλας ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Απριλίου και να απαιτήσει η κατασκευαστική εταιρεία να έρθει και να προστατέψει τους κατοίκους και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά από το ΑΦΥΛΑΚΤΟ χαντάκι βάθους 5 περίπου μέτρων, που με ένα απλό στραβοπάτημα κάποιος εύκολα μπορεί να βρεθεί στον πυθμένα του.

Ο Σύλλογος Γονέων επίσης να κινητοποιηθεί και να απαιτήσει έστω και τώρα τη λήψη μέτρων προφύλαξης.

Οι φωτογραφίες μας είναι χαρακτηριστικές, τραβηγμένες το Σάββατο 14 Απριλίου το απόγευμα.

Υπενθυμίζουμε το ατύχημα που είχε συμβεί στην οδό Καραολή, με εμπλεκόμενο  μηχάνημα της συγκεκριμένης εταιρείας,  με αποτέλεσμα  συμπολίτης μας να καταλήξει στο Νοσοκομείο.

Επίσης υπενθυμίζουμε πως μετά το ατύχημα και σχετικά φωτορεπορτάζ της εφημερίδας μας τοποθετήθηκαν όπως οφείλεται φάροι για την επισήμανση του έργου και αποφυγήν ατυχημάτων.

Πιστεύουμε πως η τοποθέτηση μόνο πλαστικού δικτύου το οποίο μάλιστα δεν είναι στη θέση του, δεν θα αποτρέψει τους κινδύνους που επιφυλάσσει το εργοτάξιο.

Ο Δήμος να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ να παρθούν τα αναγκαία μέτρα πριν ανοίξει το Σχολείο τη Δευτέρα!!!!