Είκοσι χιλιάδες φακελάκια σπόροι και φυτά θα μοιραστούν ΔΩΡΕΑΝ την Κυριακή 22 Απριλίου στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”

 

Με ευχαρίστηση πληροφορηθήκαμε την δραστηριοποίηση ενός Συλλόγου στην πόλη μας, παρ΄ότι η έδρα του είναι στα Κάτω Πετράλωνα.

Πρόκειται για το Σύλλογο Παραδοσιακών Σπόρων “Η ΑΥΛΗ”, ο οποίος μέσα από τις δράσεις του προσπαθεί να διατηρήσει παραδοσιακούς σπόρους κηπευτικών και μέσω των μελών και φίλων του, να συνεχίσει την ύπαρξή τους, μέσω της καλλιέργειάς τους, κόντρα σε μεταλλαγμένους σπόρους και φυτά που καταναλώνουμε.

Ο Σύλλογος έχει κατορθώσει στα χρόνια λειτουργίας του σαν ομάδα και τα τελευταία χρόνια ως επίσημος πλέον Σύλλογος, να συγκεντρώσει σπόρους λαχανικών και κηπευτικών, πολλών ποικιλιών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, απ΄όλη την Ελλάδα.

Κατά περιόδους πραγματοποιεί εκδηλώσεις και μοιράζει σπόρους αλλά και μικρά φυτά στους κατοίκους διαφόρων Δήμων και η πρωτοβουλία του αυτή έχει βρεί θετική ανταπόκριση, από τους γνώστες των Ελληνικών ποικιλιών και τους λάτρεις των φυσικών οπωροκηπευτικών προϊόντων.

Ο Δήμος μας έχει παραχωρήσει στο Σύλλογο έκταση και εγκαταστάσεις στο χώρο του Δημοτικού Γκαράζ στην οδό Σιπύλου και εκεί τις τελευταίες ημέρες υπάρχει καθημερινή παρουσία μελών του Συλλόγου, οι οποίοι προετοιμάζουν μια μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή 22 Απριλίου από τις 10:30΄ το πρωί έως τις 16:00΄ η ώρα το απόγευμα, στο άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιραστούν στους κατοίκους της πόλης μας, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, περίπου 20.000  φακελάκια με σπόρους και μικρά φυτά από τις ποικιλίες που καλλιεργούν, με αγάπη και φροντίδα.

Ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, αγγούρια, πιπεριές κ.α. πολλά είδη κηπευτικών και μυρωδικών θα διανεμηθούν στην προσπάθεια οι Ελληνικές ποικιλίες να συνεχίσουν να υπάρχουν και να φιλοξενούνται στα παρτέρια μας και στη συνέχεια στο τραπέζι μας, αναδύοντας μοναδικές γεύσεις και μυρωδιές.

Επισκευτήκαμε το γκαράζ του Δήμου και είδαμε μια ομάδα μελών του Συλλόγου να ετοιμάζει σε πλαστικά ποτηράκια, τα φυτώρια που θα προσφερθούν, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αχιλλέα Γαργάλη.

Μέλος του Συλλόγου και ο συμπολίτης μας Γιώργος Γράψας, πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου “ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ”.

Αυτό που διακρίναμε στα μέλη του Συλλόγου, ήταν η αγάπη για προσφορά αλλά και στους στόχους που έχουν.

Αξίζει να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα του Συλλόγου και να γίνουμε μέλη του.

Την επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει και σχετικό Δελτίο Τύπου με την αφίσα της εκδήλωσης που θα γίνει με την συμπαράσταση και αρωγή του Δήμου της Αγίας Βαρβάρας.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 13 Απριλίου.