Αφήγηση Παραμυθιών στους Παιδικούς Σταθμούς από μέλη των ΚΑΠΗ

Αγία Βαρβάρα 11 Απριλίου 2018
Δελτίο Τύπου

«Αφήγηση Παραμυθιών στους Παιδικούς Σταθμούς από μέλη των ΚΑΠΗ Δήμου Αγίας Βαρβάρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η ομάδα αφήγησης παραμυθιών των ηλικιωμένων των ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας, επισκέφθηκαν σήμερα τους 4 Δημοτικούς Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς της πόλης και διάβασαν στα παιδιά παραμύθια.

Οι ηλικιωμένοι παραμυθάδες ταξίδεψαν τα παιδιά στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών που φέτος είχαν ως θέμα «μια αγκαλιά για όλα τα παιδιά» με μηνύματα για την αγάπη, τη διαφορετικότητα και τη αποδοχή.

Η αφήγηση παραμυθιών είναι μια αγαπημένη διαγενεακή δράση τόσο των παιδιών όσο και των ηλικιωμένων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και στηρίζεται στην αλληλεπίδραση, καθώς και τα παιδιά ανταποδίδουν με τραγούδια και χορούς, προσφέροντας στους ηλικιωμένους χαρά και ευχαρίστηση.

Εντάσσεται στα ετήσια προγράμματα δράσης των Παιδικών Σταθμών και των ΚΑΠΗ που σχεδιάζονται από το επιστημονικό προσωπικό με στόχο την καλλιέργεια του σεβασμού και της συνεργασίας μεταξύ των γενεών.

Από το Γραφείο Τύπου