Δεν “τσιμπάμε”, αντιθέτως τσιμπάμε…

Στην πορεία των 40 ετών κυκλοφορίας της “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ”, έχουμε κατορθώσει κατά καιρούς να δημιουργούμε “φιλίες” με κάποιους και εχθρότητες με άλλους.

Παρ΄ότι η πορεία μας είναι ξεκάθαρη και τα γραφόμενά μας δεν είναι αποτέλεσμα δοσοληψιών (οικονομικών ή άλλων), ανά περιόδους οι “οπαδοί” μας, εναλλάσσονται με άλλους.

Δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση, ιδιαίτερα όσο πλησιάζουν οι εκλογές, ιδιαίτερα οι Δημοτικές, η εναλλαγή αυτή να γίνεται ποιο έντονη, συχνότερη και ποιο παθιασμένη.

Παρατηρούμε άτομα και ομάδες που έως πρόσφατα ήταν αρνητικοί απέναντί μας και μας ειρωνεύονταν, τώρα πλέον να μας έχουν “πνίξει” στα likes, στις κοινοποιήσεις άρθρων μας, στις καρδούλες και τα φιλάκια.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν πως η “Π”, έχει αποκτήσει τόσες δεκαετίες την πείρα να μπορεί να αποφεύγει να “καβαλάει το καλάμι”.

Οι χθεσινοί είρωνες και πολέμιοί μας, αλλά σημερινοί χειροκροτητές μας δεν θα κατορθώσουν να λειτουργήσουν ως “ΚΙΡΚΕΣ”, διότι γνωρίζουμε πως οι λυκοφιλίες είναι το χειρότερο μέσο να παρασύρεις κάποιον, διότι πρώτα απ΄όλους ξεφτιλίζεται εκείνος που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους και δείχνει έλλειψη σωστού κριτηρίου.

Εμείς από πλευράς μας ξεκαθαρίζουμε πως η γραφίδα μας δεν έχει αλλάξει, όπως και το στρατόπεδο που έχουμε επιλέξει και είναι αυτό των συμφερόντων της πόλης μας.

Συντασσόμαστε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε εκείνους που τη συγκεκριμένη στιγμή, κατά την άποψή μας, τα υπηρετούν καλύτερα.

Εάν όντως οι κατά καιρούς νέοι φιλοΠροοδευτικοί, αποδέχονται τις αξίες μας και μας στηρίζουν, καλοδεχούμενοι, εάν πιστεύουν πως θα μας “χαϊδέψουν τα αυτιά” με πρόσκαιρη ταύτιση τους με εμάς, ίσως σύντομα μόλις γράψουμε κάτι που δεν τους αρέσει να αρχίσουν να μας “πετροβολούν”.

Γιαυτό συνιστάμε ψυχραιμία και αυτογνωσία.

Εμείς δεν τσιμπάμε στα δολώματά τους.

Αντιθέτως  τσιμπάμε με το κεντρί μας…