Ειδήσεις και γεγονότα που σημάδεψαν την πόλη μας σε πολιτικό επίπεδο τις τελευταίες εβδομάδες

 

Έντονες ήταν οι ειδήσεις και τα γεγονότα που σημάδεψαν την πόλη μας σε πολιτικό επίπεδο τις τελευταίες εβδομάδες.

Σταχυολογούμε τα σημαντικότερα από αυτά:

Η “έκρηξη” του π. Δημάρχου της πόλης μας κ. Λάμπρου Μίχου κατά του Δημάρχου κ. Γιώργου Καπλάνη την περασμένη εβδομάδα, ήταν κατά πολλούς αναμενόμενη και προβλεπόμενη.

Αφορμή ήταν το άρθρο μας που αφορούσε την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το Αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”, το οποίο έχει λεηλατηθεί και πλέον στη θέση του πάλαι ποτέ ονομαστού και πέραν των ορίων της πόλης μας αναψυκτηρίου, υπάρχει ένα κουφάρι.

Ολοκληρώθηκε βεβαίως το “παζλ” με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση της Διοίκησης του Δήμου, να προχωρήσει σε ρύθμιση του χρέους ύψους 500.000 ευρώ που προέρχεται από πρόστιμα και προσαυξήσεις της πολεοδομίας, για το παραπάνω ακίνητο.

Η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε τη ρύθμιση, βεβαιώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο πως με αυτόν τον τρόπο θα σβήνονταν οι προσαυξήσεις επί του προστίμου κατά 90% και τελικά ο Δήμος θα πλήρωνε περί τις 250.000 ευρώ.

Μάλιστα εμφανίστηκε και βιαστική όσον αφορά τη λήψη απόφασης υποστηρίζοντας πως σήμερα υπάρχει η δυνατότητα της ρύθμισης με ευνοϊκούς όρους, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα για το πόσο καιρό ακόμα αυτή η ρύθμιση θα είναι ενεργή.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης που ψήφισαν υπέρ της ρύθμισης χαρακτήρισαν τον τρόπο που εμφανίσθηκε  η πρόταση σαν “εκβιαστικό μονόδρομο”.

Ο κ. Λάμπρος Μίχος λοιπόν όπως είναι γνωστό με επιστολή του στην εφημερίδα μας, υποστηρίζει πως ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης είναι υπεύθυνος για την κατάντια του “ΠΑΝΘΕΟΝ”, ενώ για το θέμα της ρύθμισης υποστηρίζει πως είναι αμφίβολο το πρόστιμο και ίσως παραγεγραμμένο.

Μάλιστα προχωράει και σε ένα άλλο θέμα, εξίσου ενδιαφέρον.

Ρωτάει μέσω της επιστολής να πληροφορηθεί  γιατί ο Δήμος δεν προχωράει στην είσπραξη των ενοικίων που οφείλονται σε αυτόν από τη χρήση του “ΠΑΝΘΕΟΝ” και φτάνουν τις 500.000 ευρώ, για το χρονικό διάστημα 2004 – 2006 και υπάρχει τελεσίδικη απόφαση γιαυτά, από το 2007.

Η ΟΜΑΔΑ

Ενώ τα παραπάνω είναι στην πρώτη θέση της επικαιρότητας και υπάρχουν ερωτήματα τα οποία η Δημοτική Αρχή οφείλει να απαντήσει και πληροφορηθήκαμε πως θα πράξει αναλόγως, τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασιλάκος, Φέγγη και Σωτηρόπουλος δημιούργησαν την “ΟΜΑΔΑ”, όπως η εφημερίδα μας τους αποκαλεί και προκαλούν “σαματά” με άγνωστα αποτελέσματα έως σήμερα.

Κατήγγειλαν τη Δημοτική Αρχή, σε Περιφέρεια, Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και Εισαγγελέα, για την αποδέσμευση χώρου, ο οποίος προορίζοταν για Παιδικό Σταθμό και για την πληρωμή 25.000 ευρώ για μελέτη που αφορά την απεικόνιση του Δημοτικού Φωτισμού.

Επίσης κατήγγειλαν στο Υγειονομικό την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, με απορρίμματα που μεταφέρει και αποθηκεύει εκεί ο Δήμος.

Ήδη το Υγειονομικό επισκέφτηκε τον χώρο και αναμένεται και το επίσημο πόρισμα του.

ΓΚΑΛΟΠ

Εν μέσω των γεγονότων που τρέχουν, διενεργήθηκε και τηλεφωνικό γκάλοπ στην πόλη μας, το τελευταίο δεκαήμερο, με κυριάρχο ερώτημα να αφορά τη σύγκριση Μίχου – Καπλάνη και να ολοκληρώνεται με το ποιόν θα ψήφιζε ο Λαός της πόλης μας, εάν σήμερα γίνονταν Δημοτικές Εκλογές.

Τα ονόματα που προτείνονταν ήταν: ΜΙΧΟΣ, ΚΑΠΛΑΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ, ΓΟΥΡΛΑΣ.

Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Όπως γράφουμε παραπάνω ο κ. Σωτηρόπουλος είναι ένας εκ των τριών της “ΟΜΑΔΑΣ”. Αποτέλεσμα της σύμπλευσής του με  Βασιλάκο και Φέγγη ήταν η διαγραφή του από την παράταξη “Δυνατή Πόλη”, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Γιάγκας, ο οποίος ανακοίνωσε τη διαγραφή του π. συνεργάτη του στην εφημερίδα μας, κατά τη διάρκεια της χοροεσπερίδας της ΑΠΕ.

Από καιρό πάντως η συνύπαρξή τους ήταν προβληματική εν μέσω δημοσίων αιχμών ο ένας για τον άλλο, συνεπικουρόμενοι και από στενούς συνεργάτες τους, για το ποιός θα γράψει τα πλέον αιχμηρά σχόλια ενάντια στον άλλον.

ΟΜΑΔΑ – ΓΚΑΛΟΠ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ

ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ: “ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ”;

Υπάρχουν αρκετοί στην πόλη μας που πιστεύουν πως τίποτα από τα συμβαίνοντα στην πόλη μας το τελευταίο διάστημα δεν είναι τυχαίο.

Η ίδρυση της ΟΜΑΔΑΣ, το ΓΚΑΛΟΠ και η ΔΙΑΓΡΑΦΗ Σωτηρόπουλου πιθανόν να έχουν να κάνουν με κάποια τάση – έλξη – κατεύθυνση – καθοδήγηση – σχεδιασμό, από κοινού με τον κ. Λάμπρο Μίχο, ο οποίος μάλλον θα επανέλθει στην κούρσα της διεκδίκησης του Δημαρχιακού Θώκου.

Υπενθυμίζουμε τις προ μηνών δηλώσεις του στην εφημερίδα μας για πιθανή κάθοδό του στις εκλογές και  την θετική αντίδραση Βασιλάκου – Φέγγη στο ερώτημά μας, εάν θα συνεργάζονταν με εκείνον σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο ΝΟΜΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

Ενώ υπάρχει αυτή τη στιγμή σε εκκρεμότητα ο νέος Εκλογικός νόμος, που ετοιμάζει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης  για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ακόμα δεν είναι καθαρό πως θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ υποψηφιότητες θεωρούνται βέβαιες.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης το έχει ανακοινώσει.

Ο κ. Γιάγκας επίσης θα είναι υποψήφιος.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” (ΚΚΕ) θα έχει δικό της υποψήφιο

Ο κ. Λάμπρος Μίχος είναι ο τέταρτος πιθανότερος υποψήφιος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καθαρή εκτίμηση τι θα πράξει, παρ΄ότι  δεν αποκλείεται να στηρίξει Καπλάνη, αφού υπάρχει πολύ καλή συνεργασία σε Τοπικό, Περιφερειακό και Κεντρικό επίπεδο, με τη Διοίκηση του Δήμου.

Η Νέα Δημοκρατία διαρρέει πως θα έχει σε αυτές τις εκλογές ΚΑΘΑΡΗ θέση. Δηλαδή εάν δεν κατεβάσει δικό της  υποψήφιο, επισήμως θα ανακοινώσει με ποιόν θα συνεργαστεί και θα στηρίξει. Στοχεύοντας να παίξει καθοριστικό ρόλο στις επόμενες Δημοτικές εκλογές, έχοντας σαν ατού την Τοπική Οργάνωσή της, η οποία δραστηριοποιήται έντονα αλλά και το γενικότερο υπέρ της πολιτικό κλίμα.

Οι επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων της Αντιπολίτευσης δεν έχουν δώσει ακόμα σημεία των προθέσεών τους.