Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο – Κυριάρχησε το πρόστιμο για το “ΠΑΝΘΕΟΝ”

Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε μια σειρά από θέματα που αφορούσαν διάφορα ζητήματα, την Τετάρτη 28 Μαρτίου.

Σημαντικότερο απ΄όλα, όπως εξελίχθηκε και από την πορεία της συνεδρίασης ήταν εκείνο που αφορούσε την αίτηση του Δήμου για υπαγωγή του χρέους των 500.000 ευρώ που αφορούν πρόστιμα και προσαυξήσεις από την πολεοδομία για το αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”, σε ρύθμιση.

Σύμφωνα με την πρόταση της Διοίκησης του Δήμου, εάν υπαχθούμε στη ρύθμιση, θα αφαιρεθούν από το ποσόν των 500.000 ευρώ κατά 90% οι προσαυξήσεις και ο Δήμος θα πληρώσει γύρω στις 250.000 ευρώ  τελικά.

Όπως έγινε γνωστό ο Δήμος έχει εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα και βαθμίδες και είναι σχεδόν αδύνατον, παρ΄ότι έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, να ανατραπεί η απόφαση του Εφετείου.

Την πρόταση καταψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βασιλάκος, Φέγγη, Σωτηρόπουλος.

Είχε προηγηθεί πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ανίσσα να αναβληθεί το θέμα και να καλεστεί ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου κ. Φρατζεσκάκης να δώσει εξηγήσεις για το θέμα, αλλά η πρότασή του δεν υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συζήτηση του θέματος τράβηξε σε χρόνο και επικεντρώθηκε κυρίως στις πολιτικές ευθύνες εκείνων που έκτισαν το αναψυκτήριο παράνομα, χωρίς όμως κανένας να κατονομάζει κανέναν.

Σε επόμενο άρθρο μας θα κάνουμε μια αναδρομή στο θέμα αυτό.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα, τα κυριότερα που ακούστηκαν ήταν σχετικά με τα εγκαταλειμμένα οχήματα στους δρόμους της πόλης μας και ο αργός ρυθμός απομάκρυνσής τους από αυτούς.

Η Δημοτική Αρχή υποστήριξε πως γίνεται με προσοχή η απόσυρση και με όσα προβλέπονται από το νόμο, προκειμένου να μην παρατηρηθούν φαινόμενα όπως στο παρελθόν να απομακρύνονται χωρίς τις τυπικές διαδικασίες και τώρα μετά από χρόνια, η Εφορεία να ζητάει από τους παλιούς ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για μια σειρά ετών με τις προασαυξήσεις τους.

Συμπολίτες μας κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τα σπίτια τους από αυτές τις καταστάσεις, ακούστηκε στη συνεδρίαση, από τη Δημοτική Αρχή.

Σε σχετική ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή εάν η Εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που περνάει οπτικές ίνες στην πόλη μας αυτή την εποχή πληρώνει στο Δήμο κάποιο αντίτιμο, έγινε γνωστό πως ο Δήμος ήδη έχει εισπράξει από την εταιρεία γύρω στις 30.000 ευρώ.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν τα περίπτερα που έχουν μισθωθεί σε ιδιώτες και δεν λειτουργούν όλους αυτούς τους μήνες πληρώνονται τα ενοίκια κανονικά, η Δημοτική Αρχή απάντησε πως τα ενοίκια καταβάλλονται κανονικά είτε τα περίπτερα λειτουργούν είτε όχι.