Βασιλάκος, Φέγγη και Σωτηρόπουλος κάλεσαν το “100”, για τα έργα των οπτικών ινών – Ανακοίνωση των Τριών

Την Άμεση δράση της ΕΛΑΣ κάλεσε η “ΟΜΑΔΑ” των  τριών Δημοτικών Συμβούλων της πόλης μας, Βασιλάκος, Φέγγη και Σωτηρόπουλος, για να καταγράψει το σκάψιμο της οδού Ηρακλείου, από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, που περνάει οπτικές ίνες στην πόλη μας.

Συνέβη την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 4:30΄το απόγευμα.

Σύμφωνα με τους ΤΡΕΙΣ απαγορεύεται να γίνουν σκαψίματα και άλλες επεμβάσεις σε πρόσφατα ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Το πλήρωμα της ΕΛΑΣ κατέγραψε το γεγονός και αποχώρησε, επειδή η Εταιρεία είχε την προβλεπόμενη άδεια.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι, Φέγγη , Βασιλάκος και Σωτηρόπουλος μας έστειλαν το παρακάτω κείμενο, σχετικά με το συμβάν:

ΝΕΟΣ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΚΑΠΛΑΝΗ

Κανένας προγραμματισμός, ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ, αποσπασματικά και χωρίς  σχέδιο…

 Ένα  ΡΑΒΕ-ΞΗΛΩΝΕ ή αλλιώς… «οι έξυπνοι σκάβουν, οι χαζοί πληρώνουν!»

Πέρυσι ο δήμαρχος αποφάσισε να ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι της Αγίας Βαρβάρας. Φέτος, «έκατσαν» οι οπτικές ίνες και…χαλάει το νέο οδόστρωμα!

Του χρόνου θα περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα ξηλωθεί  που  γίνεται  …….. φέτος!

Πέρυσι ο δήμαρχος κ. Καπλάνης θριαμβολογούσε ότι ο Δήμος ασφαλτοστρώνει  όλη την Αγία Βαρβάρα!

Μετά τις καταγγελίες μας και όλα τα δημοσιεύματά μας για  την προχειρότητα και τις κακοτεχνίες, μετά από  τα παράπονα του κόσμου για τον ίδιο λόγο, την κοροϊδία που καταγγείλαμε για την προχειρότητα και την παραβίαση των τεχνικών προδιαγραφών (άλλα  έπρεπε να γίνουν κι άλλα έγιναν), αποποιήθηκε πλήρως  την πατρότητα του έργου και υποδείκνυε ως  μόνο αρμόδιο τον ΑΣΔΑ, αφού ο ΑΣΔΑ, πράγματι, το υλοποιούσε! Φυσικά ο δήμος έχει και την αρμοδιότητα αλλά και την ευθύνη να επιβλέπει αυτά που γίνονται εντός των ορίων του διότι αλίμονο αν έμπαινε ο καθένας κι έκανε ό,τι ήθελε!

Η ασφαλτόστρωση, λοιπόν, χάλια και πανάκριβη! Σε πολλά σημεία της πόλης μας ανάμεσα στο πεζοδρόμιο και την νέα άσφαλτο χαντάκι 30 και 40 εκατοστών!! (βλέπε Χίου και Παπαδιαμάντη)

Και φέτος, το νέο οδόστρωμα ξανασκάβεται !!

Το περυσινό ολοκαίνουργιο οδόστρωμα θα γεμίσει με μπαλώματα..

Ο νόμος απαγορεύει σκάψιμο νέου οδοστρώματος για δύο χρόνια!

Την στιγμή που  ο κόσμος αγκομαχάει οικονομικά, τα νέα παιδιά  είναι άνεργα και παροπλισμένα, οι μισθοί και οι συντάξεις κατακρεουργημένα, την ίδια στιγμή τα χρήματα του δημοσίου κατασπαταλώνται ανεύθυνα!

Να μην πούμε ότι  την ώρα που σκάβανε τα συνεργεία για τις οπτικές ίνες, στο ίδιο σημείο, τα συνεργεία του δήμου, έβαφαν τα κάγκελα της λεωφόρου Βενιζέλου -ενόψει της παρέλασης!! Ό,τι έπρεπε για να γίνουν τα κάγκελα σαγρέ-λόγω σκόνης!!

Και τι να κάνει ο δήμαρχος, θα πει κανείς, αφού οι συμβάσεις για τις  οπτικές ίνες ξεκίνησαν τώρα; Να μην εκσυγχρονιστεί η πόλη;

Να εκσυγχρονιστεί. Αλλά αφού όλοι ήξεραν ότι επίκειται η  εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών (από το 2017 εταιρείες τηλεπικοινωνίας τις εγκαθιστούν σε  γειτονικούς δήμους- η περιοχή του Ρέντη τον προηγούμενο Σεπτέμβρη ήδη είχε τελειώσει)  για ποιο λόγο  «φτιάχτηκαν»  πρώτα οι δρόμοι και μετά σκάφτηκαν πάλι, ενώ η λογική υπαγορεύει ακριβώς το αντίθετο; Ποιοι εξυπηρετήθηκαν από αυτό; Πώς ο δήμαρχος επέτρεψε  αυτό το ράβε-ξήλωνε στην πόλη; Και τι έκανε για να την προστατεύσει;

Κι αν κάνουμε λάθος, να δοθεί στη δημοσιότητα η αλληλογραφία που να αποδεικνύει ότι ο δήμαρχος, ως όφειλε, σεβόμενος τους δημότες, την πόλη και το δημόσιο χρήμα που επενδύεται σε αυτήν, διαμαρτυρήθηκε, έστω, για τις στρεβλώσεις αυτές! Διαφορετικά ας μας δηλώσει ότι δεν αποφασίζει εκείνος για την Αγία Βαρβάρα αλλά άλλοι! Και ας μας τους υποδείξει να τους μάθουμε κι εμείς!

Αλεξάνδρα Φέγγη

Δημ. Σύμβουλος Επικεφαλής Παράταξης «ΠράξηΕυθύνης»

Βασιλάκος Θεόδωρος

 Δημ. Σύμβουλος Επικεφαλής Παράταξης «Αγία Βαρβάρα όλοι μια γειτονιά”.

Σωτηρόπουλος Δημήτρης

 Δημ. Σύμβουλος –Γραμματέας Δημ. Συμβουλίου