Ερείπιο το “ΠΑΝΘΕΟΝ” με πρόστιμα που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ, σκουπίδια, λεηλατημένο κουφάρι πλέον, αλλά έχει συναγερμό!!!

Το πρωί της Δευτέρας 26 Μαρτίου ανεβήκαμε στο βουνό και συγκεκριμένα στο χώρο πάρκινγκ κάτω από το πάλε ποτέ, Δημοτικό Αναψυκτήριο “ΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ” για να βγάλουμε φωτογραφίες από τον Αττικό ουρανό, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είναι χρώματος πορτοκαλί, από την σκόνη που αιωρείται σε αυτόν και η ορατότης περιορισμένη.

Αφού βγάλαμε τις σχετικές φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύουμε σε άλλο άρθρο μας, ρίξαμε μια ματιά γύρω μας.

Ακριβώς κάτω από το πάρκιγκ, στο πρανές του βουνού πολλά σκουπίδια.

Σκουπίδια όλων των ειδών και μεγεθών.

Λάστιχα αυτοκινήτων, πλαστικές καρέκλες, καναπέδες, πλαστικά μπουκάλια και εκατοντάδες άλλα σκουπίδια, έχουν μετατρέψει ένα σημείο αναφοράς της πόλης μας παλαιότερα, σε παράδειγμα προς αποφυγή.

Όλες οι φούσκες από τα φωτιστικά κολονάκια σπασμένες, τα περισσότερα χωρίς λάμπες και σχεδόν όλα χωρίς τα προστατευτικά καλύμματά τους που ασφαλίζουν τα καλώδια.

Ανηφορίσαμε προς το αναψυκτήριο.

Μας έκανε εντύπωση πως έλειπε η αλυσίδα (χρήσιν μπάρας) που υπήρχε παλαιότερα και δεν επέτρεπε οχήματα να ανέβουν σε αυτό.

Φτάσαμε εποχούμενοι στον περίβολό του και βρεθήκαμε μπροστά σε ένα απελπιστικό θέαμα.

Από το παλιό αναψυκτήριο έχει μείνει μόνο το κουφάρι του.

Συνθήματα στους τοίχους, σπασμένες τζαμαρίες, κομματιασμένοι καναπέδες, λεηλατημένος ο χώρος εσωτερικά.

Μόλις μπήκαμε μέσα στο “αναψυκτήριο” μας περίμενε η μεγαλύτερη έκπληξη όλων.

Άρχισε να βαράει συναγερμός!!!

Ναι αυτό το εγκαταλελλειμμένο, αραχνιασμένο, λεηλατημένο, απαξιωμένο στολίδι της πόλης μας διαθέτει συναγερμό.

Τώρα αφού πλέον δεν υπάρχει τίποτα πλέον να περισωθεί, ο χώρος διαθέτει συναγερμό.

Βεβαίως δεν είναι κακό, διότι τον προστατεύει από περίεργες επισκέψεις ομάδων που ίσως να τον χρησιμοποιούν και ως κατάλυμα.

Γιατί για να αφαιρέσεις από εκεί πλέον οτιδήποτε, δεν γίνεται διότι δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ στο εσωτερικό του, παρά μόνο οι τοίχοι.

Βγήκαμε από το εσωτερικό του αναψυκτηρίου χωρίς βιασύνη, παραμείναμε στο προαύλιο χώρο του, βγάλαμε κι άλλες φωτογραφίες και ψάξαμε να δούμε ένα αυτοκόλλητο, μία πινακίδα, μία σήμανση που να ενημερώνει τον κάθε επισκέπτη πως ο χώρος εκτός του ότι έχει συναγερμό υπάρχουν και κάμερες που καταγράφουν τις όποιες κινήσεις.

Μια πινακίδα, έστω τυπική ότι απαγορεύεται η είσοδος.

Περιμέναμε αρκετά μήπως και εμφανιστεί κάποιος που υποτίθεται παρακολουθεί την κίνηση στο χώρο από τις κάμερες,

ΤΙΠΟΤΑ και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μας ενόχλησε.

ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΟΥΔΕΙΣ!!!

Βεβαίως όλα τα παραπάνω είναι παρανυχίδες στο κεντρικό πρόβλημα που αφορά την νομιμοποίηση και επαναλειτουργία του “ΠΑΝΘΕΟΝ”.

Αυτό είναι το ζητούμενο και πως ο Δήμος θα απαλλαγεί από τις 500.000 ευρώ πρόστιμα που έχει φάει και έχουν βεβαιωθεί από το Δημόσιο Ταμείο, από Δασαρχείο και Πολεοδομία για την αυθαίρετη κατασκευή και λειτουργία του, όσο λειτουργούσε πριν αρκετά χρόνια.

Αυτό είναι το ζητούμενο και το πραγματικό πρόβλημα.

Σημειώνουμε πως ο Δήμος έχει ενημερώσει τον υπουργό κ. Σταθάκη για το όλο ζήτημα και αναμένονται οι κινήσεις από πλευράς του.

Ας ελπίσουμε πως οι απαντήσεις που θα πάρουμε σαν Δήμος θα είναι ευνοϊκές για την πόλη μας.

Έως ότου λάβουμε όμως  τα νέα, ο Δήμος επιβάλλεται να  καθαρίσει, να σουλουπώσει κάπως την κατάσταση εκεί ψηλά στο βουνό, διότι αρκετοί συμπολίτες μας τον επισκέπτονται για την απαράμιλλη θέα του και δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να μετατραπεί σε χωματερή.