Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθους κόσμου, η τελετή και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθους κόσμου στην κεντρική μας λεωφόρο παρέλασαν Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι, Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τμήματα του Δήμου, την Κυριακή 25 Μαρτίου, με ευκαιρία την Εθνική μας Επέτειο.

Είχε προηγηθεί μπροστά στη Δημαρχία η επιμνημόσυνη λειτουργία, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, ο οποίος ήταν επικεντρωμένος κυρίως στη συμμετοχή  των Ποντίων στον αγώνα της Ανεξαρτησίας μας το 1821, από την πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων κ. Σοφία Σαββίδου, η κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου.

Στη φωτογραφία μας ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης  κατά την κατάθεση του Στεφάνου, εκ μέρους της πόλης μας.

Σημειώνουμε πως οι φετινές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, ήταν αφιερωμένες στον Πόντο.

Οι εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου δε, θα είναι αφιερωμένες στην Κρήτη.

Αμέσως μετά οι επίσημοι πορεύτηκαν στη θέση των επισήμων, για να ξεκινήσει η παρέλαση, την οποία άνοιξε η ΜΠΑΝΤΑ του Δήμου.

Ακολούθησαν τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου, οι εθνικοτοπικοί Σύλλογοι, τα Σχολεία της πόλης μας, Αθλητικοί Σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Σημειώνουμε πως η ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ που είναι το πολυπληθέστερο αθλητικό σωματείο της πόλης μας παρέλασε ενδεικτικά με αντιπροσωπεία της, αφού ο κύριος όγκος των αθλητών  της παρέλασε με τα σχολεία του.

Σημειώνουμε πως για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο πήρε μέρος και ο νεοσύστατος Σύλλογος ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ της πόλης μας, ο οποίος δια του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του κ. Γεωργόπουλου, κατέθεσε στεφάνι.