Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, συνεδριάζει

 

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, το θέμα το οποίο είχε χαρακτηριστεί από τη Διοίκηση του Δήμου ως “ΕΠΕΙΓΟΝ”, δεν είναι στα θέματα ημερήσιας Διάταξης της  επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας και το οποίο αφορά την αντικατάσταση του Δημοτικού φωτισμού, ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνουμε πως το συγκεκριμένο θέμα είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης τόσο ως προς τη χρηματοδότησή του αλλά και ως προς τη μελέτη που παρουσιάστηκε σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δ.Σ., με τη Δημοτική Αρχή να το αποσύρει, αλλά να μη το επαναφέρει ξανά, όπως είχε ανακοινώσει πως θα έπραττε, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ώς ΕΠΕΙΓΟΝ.

Επίσης το ζήτημα με την ενοικίαση του χώρου περίπου 4.οοο τ.μ. στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ, μετά τις τρεις ΑΚΑΡΠΕΣ δημοπρασίες του, δεν είναι στα θέματα προς συζήτηση, μετά μάλιστα την εκ των προτέρων ανακοίνωση του Αντιδημάρχου κ. Παγουρτζή ότι θα προτείνει μείωση του ενοικίου κατά 15%!!! και η οποία προκάλεσε επίσης, αναρίθμητα σχόλια.

Σημειώνουμε πως και τα δύο σοβαρότατα θέματα τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη, είναι της αρμοδιότητας του αντιδημάρχου κ. Παγουρτζή.

Η Πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Παρακαλείσθε να προσέλθετε στην 4η δημόσια ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει την 28η Μαρτίου 2018 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Καταστήματος (Αριστομένους 8, 2ος όροφος), για συζήτηση στα παρακάτω θέματα:

1. Έγκριση επικαιροποιημένης μελέτης και τρόπου δημοπράτησης του έργου: «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ– Β’ ΦΑΣΗ »
2. Αποδοχή της χρηματοδότησης του προγράμματος ‘Φιλόδημος ΙΙ’ για την προμήθεια μηχανημάτων έργου.
3. Έγκριση της Υποβολής Ειδικού Σχεδίου Δράσης στο πλαίσιο Διαβούλευσης για την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της “Αστικής Αρχής: Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ)” με τίτλο: «Διαδημοτική Εταιρική Σχέση για την Ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας με αξιοποίηση της ΟΧΕ/ΒΑΑ» η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. και το Ε.Κ.Τ.
4. Αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών της παρ.2 του άρθρου 79 του Ν.4316/14
5. Ενεργοποίηση υπηρεσίας e-commerce με Τράπεζα για τη λειτουργία της υπηρεσίας Ηλεκτρονικών Πληρωμών από το portal του Δήμου.
6. Αποδοχή ποσού & Κατανομή στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους (σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 1364/2018 απόφαση του Υπ. Εσωτερικών (καθαρό ποσό 50.104,73 € – A’ ΚΑΤΑΝΟΜΗ 2018 ).
7. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2018.
8. Υπογραφή Πρακτικών.