“ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΕΣ” που γίνονται “ΒΑΡΙΔΙΑ” στη λειτουργία του Δήμου

Από το πρωί της Δευτέρας 19 Μαρτίου, η εφημερίδα μας είχε μπεί στο στόχαστρο της Υπηρεσίας του Δήμου στην οποία προΐσταται ο αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής και έφτασε στο απόγειο της, την Τρίτη 20 Μαρτίου.

Αιτία το δημοσίευμά μας που απέδειξε  για μια ακόμα φορά πως κάτι λειτουργεί στραβά στον τομέα που είναι υπεύθυνος ο κ. αντιδήμαρχος, αφού σε επίσημο πρακτικό το οποίο υπογράφει ο ίδιος, όπως αποκάλυψε η “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ”, είχαν μπεί λανθασμένες ημερομηνίες.

Επιβεβαιώνοντας τον  ΗΠΙΟ χαρακτηρισμό μας: “ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΕΣ”.

Τι σημαίνει λάθος ημερομηνίες σε ένα πρακτικό όπως το συγκεκριμένο;

Ακύρωση της διαδικασίας και επιστροφή του εντάλματος πληρωμής από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όταν θα πήγαινε για έγκριση αυτό.

Μη βιαστεί να υποστηρίξει κάποιος πως δεν συνέτρεχαν λόγοι ακύρωσης, διότι θα τον ρωτήσουμε απλά, εάν είναι έτσι, γιατί έτρεχε πρωί – πρωί η Οικονομική Επιτροπή να χαρακτηρίσει την προηγούμενη απόφαση που είχε αναρτήσει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ως “ΜΗ ΕΓΚΥΡΗ” και να αναρτήσει καινούργια;

Γράφαμε εχθές πως υπάλληλος του Δήμου επικοινώνησε με την εφημερίδα μας και ανέλαβε την ευθύνη του λάθους και ΜΠΡΑΒΟ της, για την υπευθυνότητα που τη διακρίνει.

ΔΕΝ συνέβη όμως το ίδιο με τον ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΠΑΓΟΥΡΤΖΗ, υπεύθυνο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ο οποίος αντί να επιδείξει πολιτικό θάρρος και να αναλάβει το πολιτικό βάρος μιας λανθασμένης αναγραφής, την οποία υπογράφει ο ίδιος “φαρδιά – πλατιά”, δεν βγήκε με παρρησία να πράξει.

Για πρώτη φορά, μας πήρε υπάλληλος να αναλάβει εκείνη το βάρος και την ευθύνη του λάθους.

Να σημειώσουμε ότι δεν συνηθίζεται υπάλληλοι να απευθύνονται για υπηρεσιακά θέματα στα Μέσα Ενημέρωσης, σε αντίθεση με τον πολιτικό Προϊστάμενό τους, που θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει εξηγήσεις, αλλά δυστυχώς δεν έπραξε το αυτονόητο.

Κύριε Παγουρτζή όταν βάζετε κάπου την υπογραφή σας, να την υπερασπίζεστε και να δίνετε εξηγήσεις.

Εσείς είστε ο ελεγχόμενος, όχι η υπάλληλος.

Επειδή όμως ο αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής, που δε σηκώνει “μύγα στο σπαθί του” και εμφανίζεται ευαίσθητος σε θέματα διαφάνειας και διαύγειας, δεν εμφανίστηκε να αναλάβει τις ευθύνες του, του υπενθυμίζουμε μία παλαιότερη πρότασή μας, σε μια άλλη “ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ” πάλι της υπηρεσίας που είναι υπεύθυνος: “Εάν υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των ευθυνών τους, ένας είναι ο δρόμος που οφείλουν να πορευθούν”.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το πρώτο Λανθασμένο Πρακτικό, το οποίο αποκαλύψαμε και γλυτώσαμε το Δήμο από διάφορες περιπέτειες, το Δεύτερο που διορθώθηκε σήμερα Τρίτη 20 Μαρτίου, δεκαπέντε ημέρες μετά την ανάρτηση του λανθασμένου και το Τρίτο Πρακτικό το οποίο  ακυρώθηκε και υπάρχει η ΕΝΔΕΙΞΗ “ΜΗ ΕΓΚΥΡΟ” στη σελίδα που φέρει την υπογραφή του αντιδημάρχου ΠΑΓΟΥΡΤΖΗ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ “ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ”

(ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ)

ΤΟ ΑΚΥΡΩΘΕΝ “ΜΗ ΕΓΚΥΡΟ”