Αλεξάνδρα Φέγγη: “Να μας πει ο κ. Καπλάνης γιατί κατάντησε τη ΒΙΟΧΡΩΜ χωματερή”

Λάβαμε από την Δημοτική Σύμβουλο κ. Αλεξάνδρα Φέγγη το παρακάτω κείμενο, το οποίο απαντά στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, σχετικά με την επίσκεψη του Υγειονομικού στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ για έλεγχο στην καθαριότητα του χώρου και ορισμένα ερωτήματα – παρατηρήσεις που θέσαμε στους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Βασιλάκο, Φέγγη και Σωτηρόπουλο, οι οποίοι με έγγραφη καταγγελία τους στην Υγειονομική Υπηρεσία, προκάλεσαν αυτόν τον έλεγχο.

Αναδημοσιεύουμε τα ερωτήματα και τις παρατηρήσεις που είχαμε κάνει, προς τους παραπάνω Δημοτικούς Συμβούλους, προς διευκόλυνση όσων δεν τα είχαν διαβάσει και για να γίνει περισσότερο κατανοητή η απάντηση της κ. Φέγγη:

ΓΡΑΦΑΜΕ:

“Προκύπτουν όμως διάφορα ερωτήματα και παρατηρήσεις, από την κίνησή τους (να καλέσουν το Υγειονομικό). 

Τα καταγράφουμε και θέλουμε απαντήσεις, επειδή οι δύο από τους τρεις ήταν υποψήφιοι Δήμαρχοι της πόλης μας και Αντιδήμαρχοι επί σειρά ετών (Βασιλάκος – Φέγγη).

Εάν ο λαός της πόλης μας τους είχε εκλέξει Δημάρχους στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές, πως θα αντιμετώπιζαν το συγκεκριμένο θέμα;

Εαν γνωρίζουν τη λύση, ας  την κάνουν γνωστή ώστε να εφαρμοστεί και να αναβαθμιστεί ο Δήμος μας. Ο κόσμος θα τους το αναγνωρίσει, στο μέλλον.

Άλλωστε ο ρόλος τους σαν αντιπολίτευση, δεν πρέπει να είναι μόνο καταγγελτικός αλλά και  εποικοδομητικός, για τη λύση των προβλημάτων της πόλης μας;

Επειδή αποφάσισαν να θίξουν δημόσια αυτό το σοβαρό θέμα, θεωρούμε πως έχουν προτάσεις, οι οποίες θα δώσουν λύσεις και θα τις γνωστοποιήσουν, για το καλό της πόλης μας”.

ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΦΕΓΓΗ

Κύριε Βαμβακόπουλε,

Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία αυτού του κειμένου.

Σχετικά με την καταγγελία που έγινε από εμένα, τον κ. Βασιλάκο και τον κ. Σωτηρόπουλο για την ρίψη αποβλήτων στην ΒΙΟΧΡΩΜ από την Δημοτική Αρχή, οφείλω να σας ενημερώσω ότι εμείς απευθυνθήκαμε στο Υγειονομικό ως την έσχατη λύση, αφού βλέπαμε ότι επί μήνες παρά τις καταγγελίες και ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπήρχε καμιά κίνηση αποκατάστασης του χώρου στην κανονικότητα.
Γνωρίζουν όλοι ότι μέσα στην ΒΙΟΧΡΩΜ εδρεύει η Ανώτερη Δραματική Σχολή με 150 σπουδαστές! Πρόκειται δηλαδή για μια εκπαιδευτική δομή του Δήμου. Θα ήθελα πραγματικά να μάθω πόσο ανερμάτιστος και εγκληματικά αδιάφορος προς την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό μπορεί να είναι κάποιος που συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει χωματερή ένα σχολείο! Διότι περί αυτού πρόκειται. Και μάλιστα μια Σχολή πανελληνίου κύρους, γνωστή στον καλλιτεχνικό και θεατρικό χώρο για την ποιότητα της δουλειάς της.

Στο σημείο αυτό όμως, προκαλώ μέσω της εφημερίδας σας και τον Διευθυντή της Σχολής, έναν άνθρωπο που εκτιμώ βαθύτατα, να μας πει τί έκανε για την προστασία της Δραματικής.

Και φυσικά, να είναι όλοι βέβαιοι ότι δεν θα απευθυνόμασταν στο Υγειονομικό αν απλώς συγκεντρώνονταν κλαδιά, κατά τους ισχυρισμούς των Αντιδημάρχων. Εδώ μιλάμε για λύματα, εστίες μόλυνσης, επικίνδυνες για την δημόσια υγεία (διαθέτουμε και πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο συνυποβάλαμε στη Διεύθυνση Υγιεινής).
Ωστόσο απευθύνατε ένα ερώτημα, σ’ εμένα και τον κ. Βασιλάκο, επειδή είμασταν υποψήφιοι Δήμαρχοι : «εάν ο λαός τους είχε εκλέξει, πώς θα έλυναν το πρόβλημα;»

Στον βαθμό, λοιπόν, που με αφορά σας απαντώ:

1. Να μας πει πρώτα ο κ. Καπλάνης γιατί κατάντησε τη ΒΙΟΧΡΩΜ χωματερή. Ποιο ήταν το πρόβλημα.

2. Εγώ προσωπικά, ούτε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν μπορώ να το σκεφτώ. Μια τέτοια συμπεριφορά απέναντι στην πόλη, πόσο μάλλον σ’ ένα εκπαιδευτήριο με ξεπερνά! Μου φαίνεται αδιανοήτως ανόητο εκ μέρους μου και εξαιρετικά προσβλητικό ακόμη και να το συζητήσω….

3. Δεν συζητάμε για αδιέξοδο πρόβλημα. Χαρακτηριστικά σας ενημερώνω ότι δύο Αντιδήμαρχοι, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ την αυτοψία του Υγειονομικού πήγαν στην Δραματική Σχολή, ζήτησαν συγνώμη από τους σπουδαστές και υποσχέθηκαν ότι ΑΜΕΣΑ θα καθαριστεί ο χώρος!

Μόλις, δηλαδή, πιέστηκαν λίγο, ενεργοποιήθηκαν. Απλώς για άλλη μια φορά η Δημοτική αρχή επιβεβαιώνει την γνωστή αδιαφορία της και αδράνεια.

Επομένως, μην απευθύνετε ερωτήσεις σαν να πρόκειται για κάτι δυσεπίλυτο!

Τέλος, αρκετά με την μεμψιμοιρία της Διοίκησης του Δήμου για την καθαριότητα και το άλλοθι της οικονομικής κρίσης.

Οι δημότες πληρώνουν κανονικά τα τέλη καθαριότητας. Οι μισθοί των υπαλλήλων έχουν βάναυσα περικοπεί λόγω μνημονίων. Άρα, όσον αφορά τα ανταποδοτικά, σε σχέση με το παρελθόν, ο Δήμος είναι κερδισμένος. Πώς το εισπράττουν αυτό οι δημότες; Με την υποβάθμιση της καθαριότητας και την χωματερή μέσα στην πόλη τους;

Αλεξάνδρα Φέγγη
Δημ. Σύμβουλος
Επικεφαλής Δημ. Παράταξης
«Πράξη Ευθύνης»