Οι Αντιδήμαρχοι οφείλουν να αναλαμβάνουν το πολιτικό βάρος και κόστος των πράξεών τους και της υπογραφής τους

Ο λαός της πόλης μας στις Δημοτικές εκλογές ψηφίζει, εκτός από τον Δήμαρχο που πιστεύει πως θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά του καλλίτερα και θα προσφέρει περισσότερα από τους άλλους υποψηφίους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.

Κύρια χαρακτηριστικά των υποψηφίων που επιλέγει ο λαός πρέπει να είναι ο χαρακτήρας  και η υπευθυνότητά τους.

Ιδιαίτερα οι Αντιδήμαρχοι που επιλέγονται από το Δήμαρχο, οφείλουν να αναλαμβάνουν το πολιτικό βάρος και κόστος των πράξεών τους και της υπογραφής τους.

Γιατί κάνουμε αυτό τον πρόλογο;

Τον κάνουμε επειδή στα 40  και πλέον χρόνια συνεχούς παρουσίας μας στην ενημέρωση της πόλης μας, ΔΕΝ μας έχει συμβεί αυτό που έγινε σήμερα Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

Γράφαμε πριν δύο ημέρες πως το πρακτικό της κλήρωσης που διενεργήθηκε για την προμήθεια κοτόπουλων από το Δήμο είχε λανθασμένες ημερομηνίες.

Ρωτούσαμε επίσης πώς συμμετείχε ένας από τους διαγωνιζόμενους στο διαγωνισμό, μη γνωρίζοντας πως μπορούσε.

Όταν μας ενημέρωσαν πως είχε τις προϋποθέσεις, αμέσως το διορθώσαμε.

ΔΕΝ συνέβη όμως το ίδιο με τον ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΠΑΓΟΥΡΤΖΗ, υπεύθυνο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ο οποίος αντί να αναλάβει το πολιτικό βάρος μιας λανθασμένης αναγραφής, την οποία υπογράφει ο ίδιος “φαρδιά – πλατιά”, δεν βγήκε με παρρησία να το πράξει.

Για πρώτη φορά, μας πήρε υπάλληλος να αναλάβει εκείνη το βάρος και την ευθύνη του λάθους. Άραγε με πρωτοβουλία της;

Να σημειώσουμε ότι δεν συνηθίζεται υπάλληλοι να απευθύνονται για υπηρεσιακά θέματα στα Μέσα Ενημέρωσης, σε αντίθεση με τον πολιτικό Προϊστάμενό τους, που θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει εξηγήσεις, αλλά δυστυχώς δεν έπραξε το αυτονόητο.

Κύριε Παγουρτζή όταν βάζετε κάπου την υπογραφή σας, να την υπερασπίζεστε και να δίνετε εξηγήσεις.

Εσείς είστε ο ελεγχόμενος, όχι η υπάλληλος.

Ολοκληρώναμε μάλιστα το προηγούμενο άρθρο μας ως εξής: “Ελπίζουμε να υπάρξουν πειστικές απαντήσεις αυτή τη φορά από τον Αντιδήμαρχο κ. Παγουρτζή”.

Πέσαμε έξω. Ο κ. Παγουρτζής δεν ανέλαβε την αυτονόητη υποχρέωσή του να δώσει εξηγήσεις για ένα θέμα που αφορά προμήθεια αγαθών από το Δήμο.

Παρακάτω δημοσιεύουμε απόσπασμα από το συγκεκριμένο πρακτικό που φέρει την υπογραφή του αντιδημάρχου κ. Παγουρτζή και όχι κάποιου υπαλλήλου.