ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΗΘΟΥΣ

Θέμα : Πρόταση Βραβείου ήθους – κοινωνικής συνεισφοράς.

Προτείνεται η θέσπιση βραβείου ήθους σε μαθητές που θα έχουν επιδείξει πράξεις τιμιότητας , αλληλοβοήθειας και γενικά συνεισφοράς στο σχολικό σύνολο μέσα από την μαθητική τους ζωή κατά το προηγούμενο σχολικό έτος. Σκοπός του βραβείου , είναι να απαλείψει ή να αμβλύνει το φαινόμενο της βαθμοθηρίας μεταξύ των μαθητών ,προκειμένου να βραβευθούν οι «άριστοι σε βαθμολογία» όπως συνηθίζεται να γίνεται μέχρι τώρα ,αποκλείοντας από την δημόσια αναγνώριση και επιβράβευση μαθητές που έχουν περιορισμένες μαθησιακές επιδόσεις.
Το βραβείο αυτό δεν έχει σκοπό να μειώσει τους άριστους μαθητές , αλλά να καταδείξει ότι μας ενδιαφέρει ο χαρακτήρας και συμπεριφορά και των αδύναμων βαθμολογικά μαθητών ή γενικά όλου του μαθητικού συνόλου. Ιδιαίτερα την τρέχουσα χρονική περίοδο , κατά την οποία η κοινωνική συνοχή και ειρήνη δοκιμάζονται λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων , θεωρώ ότι τέτοιες προσπάθειες μπορούν να ωφελήσουν την νεολαία μας αλλά και την κοινωνία γενικότερα.
Ο σύλλογος διδασκόντων σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων, μπορούν να συγκεντρώνουν και να αξιολογούν πληροφορίες περί αξιόλογων πράξεων και συνεισφοράς των μαθητών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς , με διακριτικό πάντα τρόπο , έτσι ώστε κατά το τέλος της σχολικής περιόδου να υπάρχει η λίστα με τα προτεινόμενα προς βράβευση πρόσωπα.
Προτείνεται η βράβευση να λαμβάνει χώρα την αμέσως επόμενη σχολική χρονιά και συγκεκριμένα στην σχολική εορταστική εκδήλωση της 28 Οκτωβρίου όπου γίνεται και η απονομή των βραβείων στους αριστεύσαντες μαθητές σε επίδοση και ήθος .
07/07/2013
(21 Μαρτίου 2012)

ΧΡΗΣΤΟΣ Γ. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟ
ΝΙΚΗ ΣΙΑΡΑΜΠΗ – ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ