Το Υγειονομικό στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ μετά από καταγγελία Βασιλάκου, Φέγγη και Σωτηρόπουλου

Επίσκεψη του υγειονομικού είχαμε την Πέμπτη 15 Μαρτίου, στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, με αφορμή την καταγγελία που έκαναν οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασιλάκος, Φέγγη και Σωτηρόπουλος, προς την παραπάνω υπηρεσία, για απειλή  της δημόσιας υγείας κτλ, από τα απορρίμματα που συγκεντρώνει εκεί ο Δήμος.

Μετά την εμφάνισή του Υγειονομικού στο χώρο, ειδοποιήθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος, ο οποίος μόλις εχθές ανέλαβε καθήκοντα υπεύθυνου καθαριότητας και έφτασε στο σημείο.

Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τις υπαλλήλους που ήρθαν να ελέγξουν τον χώρο και να διαπιστώσουν κατά πόσον είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ότι στον χώρο αυτόν συγκεντρώνονται μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και κλαδέματα και γίνεται ο διαχωρισμός τους, σύμφωνα με την ισχύουσα οδηγία από 1 – 1 – 2018, πως η χωματερή θα δέχεται μόνο διαχωρισμένα αντικείμενα.

Υπάλληλοι και Αντιδήμαρχος επισκέφτηκαν όλους τους χώρους της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, προκειμένου οι υπάλληλοι της υπηρεσίας να σχηματίσουν άποψη επί του ζητήματος και να συντάξουν το πόρισμά τους.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος εξήγησε στις υπαλλήλους του Υγειονομικού πως τα κλαδέματα συγκεντρώνονται στον εκεί χώρο, όπου υπάρχει μεγάλη έκταση και όταν η ποσότητά τους γίνει αρκετή, τότε έρχεται το ειδικό μηχάνημα που σπάει τα κλαδιά και στη συνέχεια οδεύουν για κομποστοποίηση.

Ολοκληρώνοντας το ρεπορτάζ μας επί του θέματος, οφείλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

Το Υγειονομικό ήρθε μετά από τη συγκεκριμένη καταγγελία των τριών Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι κατά την άποψή τους έπραξαν σωστά.

Προκύπτουν όμως διάφορα ερωτήματα και παρατηρήσεις, από την κίνησή τους. 

Τα καταγράφουμε και θέλουμε απαντήσεις, επειδή οι δύο από τους τρεις ήταν υποψήφιοι Δήμαρχοι της πόλης μας και Αντιδήμαρχοι επί σειρά ετών (Βασιλάκος – Φέγγη).

Εάν ο λαός της πόλης μας τους είχε εκλέξει Δημάρχους στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές, πως θα αντιμετώπιζαν το συγκεκριμένο θέμα;

Εαν γνωρίζουν τη λύση, ας  την κάνουν γνωστή ώστε να εφαρμοστεί και να αναβαθμιστεί ο Δήμος μας. Ο κόσμος θα τους το αναγνωρίσει, στο μέλλον.

Άλλωστε ο ρόλος τους σαν αντιπολίτευση, δεν πρέπει να είναι μόνο καταγγελτικός αλλά και  εποικοδομητικός, για τη λύση των προβλημάτων της πόλης μας;

Επειδή αποφάσισαν να θίξουν δημόσια αυτό το σοβαρό θέμα, θεωρούμε πως έχουν προτάσεις, οι οποίες θα δώσουν λύσεις και θα τις γνωστοποιήσουν, για το καλό της πόλης μας.

Βεβαίως τα παραπάνω ερωτήματα και παρατηρήσεις μας, δεν απαλλάσσουν τη Δημοτική Αρχή από τις ευθύνες της και την υποχρέωσή της να κρατά την πόλη καθαρή και τους χώρους που συγκεντρώνει τα προς την χωματερή αντικείμενα  καθαρούς και φιλικούς προς το περιβάλλον και τους κατοίκους της πόλης μας.