Ξυλοκόπησαν μαθητή της πόλης μας, μέσα σε λεωφορείο και του απέσπασαν το κινητό τηλέφωνό του – Πολλά τα κρούσματα

Δύο νεαρά άτομα, τα οποία αργότερα αναγνωρίστηκαν από αρκετά θύματά τους, ξυλοκόπησαν μαθητή  της πόλης μας, μέσα σε λεωφορείο που εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο στην πόλη μας και του απέσπασαν το κινητό τηλέφωνό του και άλλα αντικείμενα.

Το γεγονός όπως καταγγέλθηκε, δεν είναι το μοναδικό και συνέβη την περασμένη Πέμπτη 8 Μαρτίου στο λεωφορείο που είχε επιβιβαστεί ο μαθητής από το Σχολικό Συγκρότημα, νωρίς το απόγευμα, προκειμένου να πάει σπίτι του.

Τα δύο άτομα τον ξυλοκόπησαν και τον έκλεψαν.

Το τραγικό της ιστορίας είναι πως ο οδηγός του λεωφορείου παρ΄ότι αντιλήφθηκε το γεγονός δεν αντέδρασε, αλλά στην επόμενη στάση άνοιξε τις πόρτες του λεωφορείου με αποτέλεσμα οι δράστες να αποβιβαστούν και να φύγουν σαν κύριοι.

Στη μεθεπόμενη στάση κατέβηκε και το θύμα, το οποίο με τους οικείους του πήγαν στο Α.Τ. της πόλης μας και κατήγγειλαν το συμβάν.

Το Σάββατο το βράδυ η οικογένεια του θύματος καλέστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας, όπου είχε προσαχθεί ένας από τους δύο φερόμενους σαν δράστες.

Στο Α.Τ. της πόλης μας ήταν και άλλες οικογένειες των οποίων τα παιδιά είχαν πέσει θύματα σε δρόμους της πόλης μας και όλοι αναγνώρισαν ένα νεαρό σε ηλικία άτομο και έναν άλλον 22χρονο από φωτογραφίες, που τους έδειξαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας πρόκειται για έναν 17χρονο, ο οποίος παραδέχτηκε την πράξη του.

Τέτοια κρούσματα από τον Ιανουάριο και έως σήμερα έχουν καταγγελθεί πολλά στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας.

Σημειώνουμε πως σε έλεγχο που έγινε στον φερόμενο ως δράστη, δεν βρέθηκε κάποιο από τα αντικείμενα που κατηγορούνται πως είχαν αποσπάσει από τον μαθητή και τα άλλα θύματα.

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου, ο Σύλλογος Γονέων του παραπάνω Σχολείου θα επισκεφτεί τη Δημαρχία και θα συζητήσει με τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη και τον Αντιδήμαρχο κ. Ντάβιο σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών, αλλά και των υπολοίπων συμπολιτών μας από τέτοιες εκδηλώσεις βίας.

Η ανασφάλεια είναι έκδηλη στη μαθητική κοινωνία και όχι μόνο, στην πόλη μας και απαιτούνται μέτρα που θα αποκαταστήσουν αυτό το αρνητικό περιβάλλον.