Τσίπρας: Προς όφελος της Δυτικής Αττικής η ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου

Πρωτοβουλία εμβληματική χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σε ομιλία του στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, μαζί με τον Δήμο Αιγάλεω για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στον πολυχώρο πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι – Γ. Βρανάς»

Μίλησε για «νέο θεσμό που αποτελεί σημαντικό βήμα προς μια νέα εποχή για την ανώτατη εκπαίδευση».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά, ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν άρεσε σε κάποιους ιδιαίτερα: «Σε αυτούς που θεωρούν ότι η γνώση, η έρευνα, η ακαδημαϊκή εξέλιξη, οφείλουν να υπόκεινται σε ταξικούς διαχωρισμούς.

Σε αυτούς που θεωρούν ότι η εκπαίδευση συγκροτεί ένα μικρόκοσμο της αγοράς, στον οποίο κάποια ιδρύματα πρέπει να αποτελούν την ελίτ, για τους λίγους, τους ικανούς, τους άξιους και κάποια άλλα, να είναι σε δεύτερο πλάνο, σε μια άλλη ταχύτητα».

Υπογράμμισε ότι η δημόσια ανώτατη εκπαίδευση, που προστατεύεται σε αυτή τη χώρα από το ίδιο της το Σύνταγμα, αποτελεί καθολικό κοινωνικό αγαθό.

Πρόσθεσε ότι η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος θα είναι προς όφελος της Δυτικής Αττικής και θα ανοίξει νέους σχηματισμούς στο εκπαιδευτικό τοπίο της χώρας.

Πηγή: Aftodioikisi.gr