» Συνάντηση Δημάρχων Αττικής – Σπίρτζη με επίκεντρο τις συμβάσεις έργων των Δήμων

Συνάντηση Δημάρχων Αττικής – Σπίρτζη με επίκεντρο τις συμβάσεις έργων των Δήμων

Με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρ. Σπίρτζη, συζήτησαν χθες, Παρασκευή 9 Μαρτίου, οι Δήμαρχοι των Δήμων Αττικής για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, τις μεταφορές και τα παραχωρητήρια των Σχολείων.

Η συνάντηση οργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, είναι η δεύτερη κατά σειρά μετά την συζήτηση εργασίας με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας/Ρέντη, θα ακολουθήσουν και άλλες .

Στην συζήτηση με τον κ. Χρ. Σπίρτζη, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι 55 Δήμων, 35 Δήμαρχοι Αττικής και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλης.

Αναφερόμενος ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α., κ. Γ. Ιωακειμίδης στην εφαρμογή του νόμου 4412/2016, εξέθεσε στον κ. Χρ. Σπίρτζη τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στη λειτουργία των Δήμων «γεγονός που διαπιστώσατε κι εσείς –όπως του είπε- από τις γραπτές απαντήσεις των συναδέλφων μου τις οποίες θα έχετε την ευκαιρία να σχολιάσετε σε λίγο..»

Απαντώντας ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στις επισημάνσεις των Δημάρχων Αττικής για το τρόπο διεξαγωγής των δημόσιων συμβάσεων, υπερασπίστηκε τις προβλέψεις του Ν. 4412/2016, τονίζοντας ότι «υπηρετούν τη διαφάνεια και αντιμετωπίζουν τη διαπλοκή».

Σχολιάζοντας, τέλος, την παρατήρηση πολλών Δημάρχων ότι με τη διαδικασία της κλήρωσης στις περιπτώσεις απευθείας ανάθεσης επιστημονικών/τεχνικών υπηρεσιών «εμπεριέχεται ο κίνδυνος της τυχαίας επιλογής», δήλωσε: «αυτό ακριβώς θέλουμε, την τυχαία επιλογή. Δεν θέλουμε ο τάδε ή ο δείνα Δήμαρχος να δίνει απευθείας 25 αναθέσεις στο ίδιο άτομο και να εγείρει υποψίες στους δημότες ότι ευνοεί κάποιο φίλο του…

Για τις συγκοινωνίες και τις καταγγελίες για την ελλειμματική εξυπηρέτηση των πολιτών, ο κ. Χρ. Σπίρτζης, απευθυνόμενος στους Δημάρχους Αττικής, πρότεινε, «να βρεθούμε σ΄αυτή την αίθουσα με τους εκπροσώπους του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ και να κουβεντιάσουμε αναζητώντας τρόπους αποτελεσματικότερης λειτουργίας της συγκοινωνίας».

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που αναδείχθηκε από τους Δημάρχους Αττικής, αφορά τα παραχωρητήρια των σχολικών κτιρίων από την ΚΤΥΠ τα οποία επί σειρά ετών και έως σήμερα δεν έχουν μεταβιβαστεί στους Δήμους.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔΑ κ. Γ. Ιωακειμίδη ότι και αυτή τη φορά το περιεχόμενο των εργασιών θα κωδικοποιηθεί και θα τεθεί υπόψη του υπουργού Υποδομών/Μεταφορών και των Δημάρχων Αττικής.

πηγή: KIRKINEWS.GR

 

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!