Ενίσχυση της οδικής σήμανσης στη διασταύρωση Χανίων και Ηρακλείου

 

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου συνεργείο του Δήμου βρέθηκε στην διασταύρωση των οδών Χανίων και Ηρακλείου προκειμένου να ενισχύσει και να κάνει περισσότερο έντονη την οδική σήμανση στο σημείο αυτό της πόλης μας.

Όπως είναι γνωστό, τόσο από τα επανειλημμένα δημοσιεύματα αλλά και αυτόπτες μάρτυρες της περιοχής, τα τροχαία ατυχήματα είναι πάρα πολύ συχνά.

Αρκετοί οδηγοί παραβιάζουν τις προτεραιότητες και τα σήματα STOP που υπάρχουν στο σημείο εκείνο και δυστυχώς κινδυνεύουν αθώοι περαστικοί να πέσουν θύματα των απρόσεκτων οδηγών.

Υπάρχει βέβαια και γνωστό ψητοπωλείο στη γωνία που αρκετές φορές έχει πάθει ζημιές από την εισβολή οχημάτων στο εσωτερικό του, αποτέλεσμα τέτοιων συγκρούσεων.

Ο Δήμος λοιπόν αντικατέστησε πινακίδες σήμανσης του ΚΟΚ με νέες, ζωγράφισε με έντονη μπογιά το οδόστρωμα, ενώ από βδομάδας θα γράψει και στο οδόστρωμα με μεγάλα γράμματα τη λέξη STOP.

Παλαιότερα μια κάποια λύση ήταν τα “σαμαράκια”, έως ότου απαγορεύτηκαν, επειδή ήταν επικίνδυνα για οδηγούς και οχήματα. Τα συγκεκριμένα ναι όντως, προκαλούσαν προβλήματα.

Σε ορισμένους Δήμους όμως υπάρχουν υπερυψωμένα ευδιάκριτα σημεία σε δρόμους με  αυξημένη επικινδυνότητα, μήκους 5 – 6 μέτρων, τα οποία και δεν είναι απότομα ούτε προκαλούν προβλήματα στα οχήματα, αλλά λειτουργούν αποτρεπτικά σε μεγάλες ταχύτητες και απρόσεκτες διελεύσεις οχημάτων.