Έγιναν τα εγκαίνια του κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο Δήμο Φυλής μετά τη μετεγκατάστασή της από το Αιγάλεω

Τον πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών επεσήμανε  με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια του κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, στον Δήμο Φυλής που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 7 Μαρτίου, από τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.

Υπενθυμίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας και άλλων όμορων Δήμων, κατά της μετεγκατάστασης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και του τμήματος Ναρκωτικών από το Δήμο Αιγάλεω στο Δήμο Φυλής, στον οποίο λειτουργούσε επί χρόνια και κάλυπτε και τις ανάγκες της πόλης μας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των Αστυνομικών ήταν αρνητικές στην μεταφορά αυτή για λόγους επιχειρησιακούς υποστηρίζοντας πως υπάρχουν σημαντικά μειονεκτήματα σε αυτή τη μεταφορά, όπως η έλλειψη υπόγειου πάρκινγκ που καθιστά εύκολη την αναγνώριση των συμβατικών οχημάτων της αστυνομίας και η σχετική εύκολη αναγνώριση από διάφορους υπόπτους του προσωπικού που θα πηγαινοέρχεται σε αυτό.

Το υπουργείο όμως επέμενε στη θέση του και η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και το τμήμα Ναρκωτικών από σήμερα φιλοξενούνται στο Δήμο Φυλής, σε κτίριο που διέθεσε ο συγκεκριμένος Δήμος.

Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του νέου κτιρίου, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η ΕΛ.ΑΣ έχει πλέον εδώ ένα μάχιμο κέντρο, απ’ όπου μπορεί να ελέγχει την κατάσταση» και υπογραμμισε: “Δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών, ούτε περιοχές. Η ΕΛΑΣ έχει άξια και ικανά στελέχη σε κάθε γωνιά της χώρας, έτοιμα να επιτελέσουν το καθήκον τους με ανιδιοτέλεια”.

«Ασφάλεια και δημοκρατία είναι αλληλοσυναρτόμενες έννοιες», επισήμανε.

«Βλέπω πολλούς πολίτες που -παρά το ότι είμαστε σε μια εργάσιμη ημέρα- βρίσκονται εδώ, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτούς. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για τη διάθεση του χώρου αυτού» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Τσίπρας.

Ο Γ. Πατούλης με δηλώσεις του για την προσφορά κτιρίου από το Δήμο Φυλής τόνισε: «η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβεβαιώνει καθημερινά ότι μπορεί να συμβάλει έμπρακτα και ουσιαστικά στην προσπάθεια ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Το παράδειγμα του συναδέλφου δημάρχου Φυλής Χ. Παππού είναι χαρακτηριστικό. Η προσφορά των κτιριακών υποδομών καθώς και 8 περιπολικών, επισφραγίζουν τη θέση αυτή».

«Δίνουμε το παράδειγμα ότι όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κυβέρνηση έχουν αμοιβαία εκτίμηση και αισθήματα για το καλό του τόπου ο μόνος που κερδίζει είναι ο δημότης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παππούς.

Να σημειωθεί ότι τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα συνόδευσαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χ. Σπίρτζης, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κ. Τσουβαλάς.

Το παρόν εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, έδωσαν δεκάδες δήμαρχοι και αιρετοί του λεκανοπεδίου.