Σύλλογος Γονέων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου: Προβλήματα και δραστηριότητες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΓΟΝΕΩΝ  &  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς.

Τα γενικότερα προβλήματα του πολιτικού, εκπαιδευτικού συστήματος μας , αντικατοπτρίζονται  και στην λειτουργία των σχολείων της πόλης μας.

Η υποβάθμιση των πτυχίων των παιδιών μας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) , η «ύβρις» των δισεκατομμυρίων που διακινούν οι φαρμακευτικές εταιρείες ενώ εμείς πληρώνουμε πανάκριβα τις ιατροφαρμακευτικές μας ανάγκες , το ουσιαστικό «πέταμα» χιλιάδων προνηπίων σε μη στελεχωμένα Νηπιαγωγεία (με την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή) , η άρνηση της Δημοτικής αρχής να προσλάβει 4 γυμναστές που πριν από μήνα «κερδίσανε» σε Δικαστήριο την πρόσληψη τους.

Τα παραπάνω σηματοδοτούν ότι οι σπουδές των παιδιών μας υποβαθμίζονται , ότι λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για την Παιδεία , ότι τα λιγοστά λεφτά των σχολικών επιτροπών θα μοιράζονται και για τα καινούργια τμήματα των Νηπιαγωγείων , ότι τα αθλητικά προγράμματα που τα παιδιά μας έχουν ανάγκη , ο Δήμος θα τα προγραμματίζει , με καθυστέρηση μηνών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Εμείς ως Σύλλογος προσπαθούμε και επισημαίνουμε ιδιαίτερα προβλήματα , κτιριακά , λειτουργικά , θέματα ασφαλείας , του σχολείου μας , αλλά και γενικότερα εκπαιδευτικά-παιδαγωγικά από κοινού με τον Σύλλογο Διδασκόντων .

Έχουμε ήδη αποφασίσει ότι αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να είναι απομονωμένη αλλά σε συνεργασία και με τους άλλους συλλόγους, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, ενιαία και συλλογικά.

Την επίλυση των προβλημάτων δεν θα την αναζητήσουμε μέσω «προσωπικών γνωριμιών» ή «συμπαθειών», όπως πιθανότατα μπορεί να πράττουν άλλοι.

Υπερασπιζόμαστε την άποψη, ότι η ομαλή λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των εκάστοτε Κυβερνήσεων και Δημοτικών Διοικήσεων, είναι καθήκοντα του Κράτους.

Ως Σύλλογος την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαμε καθαρισμό των Πεύκων, με ομάδα Γονέων του Σχολείου μας, όπως είχε αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.

Με μία απλή καταγραφή , η ομάδα καθαρισμού , συγκέντρωσε και έκαψε περίπου 100 με 110 κουκούλια γεμάτα από κάμπιες.

Η συμμετοχή των λίγων δυστυχώς Γονέων που ανταποκριθήκανε στο κάλεσμα μας , ήταν πολύ σημαντική στο μάζεμα και κάψιμο των κουκουλιών και γι΄αυτό τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Επισημαίνουμε ότι την απόφαση, αυτής της δραστηριότητα, την πήραμε:

Πρώτον, γιατί το θέμα Ασφάλειας και Υγείας των Μαθητών και Εργαζόμενων στο χώρο του Σχολείου μας είναι το πρωτεύων.

Δεύτερον, γιατί στηρίζουμε τις οικογένειες που έχουν παιδιά με ευαισθησία στην αλλεργία από τις κάμπιες , τους εργαζόμενους ή άνεργους Γονείς τους , που με αγωνία πέρσι , χάσανε το μεροκάματο τους , ξοδέψανε τα λιγοστά τους χρήματα για να πάνε τα παιδιά τους είτε στο «Παίδων» είτε στο «Αττικό» λόγω των περιπτώσεων αλλεργιών από τις κάμπιες.

Θεωρούμε ότι η ανυπαρξία υπαλλήλων-εξειδικευμένων, στο Δήμο, οι ελλείψεις σε εξειδικευμένα εργαλεία, οχήματα είναι το αποτέλεσμα επιλογών των Δημοτικών Διοικήσεων, που πολύ εύκολα καλούν κανάλια για την προσωπική τους ανάδειξη και αυτοπροβολή αλλά για την ουσία των προβλημάτων ούτε κουβέντα.

Οι πολιτικές επιλογές και προτεραιότητες της Διοίκησης του Δήμου , δεν μας αφήνουν περιθώρια.

Οι προτροπές τους «βρείτε χορηγούς» ή «δεν είμαστε Χάρι Πότερ» ή « δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την φύση» είναι ανεύθυνα φληναφήματα για να βγάλουν τις ευθύνες από επάνω τους.

Εμείς όμως περιμένουμε ακόμα , επίσημα , υπεύθυνα , εγγράφως , απαντήσεις στα πρωτοκολλημένα θέματα που βάλαμε ως Σύλλογος. (Α.Π : 10883/19.6.2017 , 18751/10.10.2017)

Έτσι λοιπόν, κλαδεύτηκε , χωρίς τον Χάρι Πότερ, το πανέμορφο πεύκο, που εδώ και χρόνια, κάθε μέρα καλημερίζει τα παιδιά μας, κάνοντας το πιο ασφαλές, μη ακουμπώντας στα κεραμίδια.

Καθαρίστηκαν «κόντρα στην φύση» τα πανέμορφα δέντρα μας, από τις δυστυχώς αλλεργιογόνες κάμπιες.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε:

Ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση στην Δόξης γιατί αλλιώς θα υπάρξει ατύχημα.
Ολοκληρωμένο και ουσιαστικό βάψιμο του σχολείου και όχι δειγματοληπτικό

Βελτίωση των γηπέδων στα προαύλια γιατί είναι επικίνδυνα.

Να τοποθετηθούν προστατευτικά σε βράχους, φρεάτια που εξέχουν στα χώματα των προαυλίων γιατί είναι επικίνδυνα.

Ο περιμετρικός φράκτης της Παπαφλέσσα είναι κατεστραμμένος σε τουλάχιστον δύο σημεία, κάνοντας πανεύκολη την πρόσβαση στο χώρο του σχολείου από οποιονδήποτε.
Ανοικτά σχολεία με υπεύθυνη επιστασία : Η ανάγκη των παιδιών για άθληση και παιχνίδι τους οδηγεί, με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, να ανεβοκατεβαίνουν τον φράκτη για να παίξουν.

Στα θέματα καθαριότητας τα παρακάτω είναι άμεσης προτεραιότητας:

• Το πλύσιμο των κουρτινών,
• ο καθαρισμός από τα χώματα-σκουπίδια της εισόδου από Παπαφλέσσα και
• η ενίσχυση της καθαριότητας σε ένα τόσο μεγάλο χώρο «Πως να καλυφτεί ένας τόσο μεγάλος χώρος από μία καθαρίστρια;»

Εφιστούμε την προσοχή στους υπεύθυνους του Δήμου, διότι τα περισσότερα από τα παραπάνω σχετίζονται με θέματα υγείας και ασφάλειας των μαθητών και απαιτούμε λύσεις άμεσες.

Δηλώνουμε την απόφαση μας να προβούμε σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης προκειμένου να πετύχουμε τους παραπάνω στόχους μας.

Ο                                                                      Η      
Πρόεδρος                                                     Γραμματέας       
Περιστέρης Παναγιώτης                              Κάνδηλα Ευαγγελία