Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Θ.Χ.Π.Δ.Τ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 5 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αττικής του οποίου μονάδες φιλοξενούνται στο χώρο του π. Κ.Κ.Α.Χ. στην πόλη μας, στον ίδιο χώρο με το Νοσοκομείο της πόλης μας “Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ”.

Κύριο αίτημά τους οι καλύψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, το οποίο δεν είναι αρκετό σήμερα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Θεραπευτηρίου.

Με ευκαιρία δημοσιεύματα στον τύπο που αφορούσαν τις συνθήκες διαβίωσης ατόμων με ειδικά προβλήματα και σύνδρομα, υπήρξε μεγάλη δημοσιότητα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και η ΠΟΕΔΥΝ, να εξαγγείλουν και να πραγματοποιήσουν την κινητοποίησή τους.

Όπως έγινε γνωστό 21 άτομα τα οποία φιλοξενούνταν στη δομή του ΘΧΠΔΑ, στο Σκαραμαγκά, μεταφέρθηκαν στην πόλη μας, επειδή οι υποδομές είναι καλύτερες από εκείνο το παράρτημα.

Το προσωπικό όμως που ακολούθησε τους ασθενείς δεν είναι ανάλογο με τους μεταφερθέντες, με αποτέλεσμα όπως πληροφορηθήκαμε στη συγκέντρωση να αναλογεί μία νοσοκόμα για 40 φιλοξενούμενα άτομα.

Αποτέλεσμα των παραπάνω στοιχείων είναι η δυσκολία αντιμετώπισης των καθημερινών θεμάτων που υπάρχουν και η μια άρτια παροχής υπηρεσιών σε αυτά.

Οι δημοσιογράφοι που κάλυψαν την κινητοποίηση επισκέφθηκαν τους θαλάμους που στεγάζονται οι ασθενείς και διαπίστωσαν την καθαριότητα που επικρατεί στους θαλάμους και στο κτήριο που στεγάζονται τα 21 αυτά άτομα που μεταφέρθηκαν στην πόλη μας.

Στην είσοδο του Θεραπευτηρίου υπήρχε πανό που αναφέρονταν στην Υπουργό κ. Θεανώ Φωτίου και την γνωστή ατάκα της, για τα γεμιστά.

Ο Δήμος από την πλευρά του οφείλει να συνδράμει τις προσπάθειες των εργαζομένων για την καλύτερη λειτουργία του Θεραπευτηρίου και να το κρατήσει σε σωστή και συνεχή λειτουργία.

Η ύπαρξη του Θεραπευτηρίου στην πόλη μας και η ύπαρξη κτιριακής υποδομής είναι περιζήτητα αυτήν τη στιγμή στη χώρα μας, που έχει ανάγκη από τέτοιες υποδομές ώστε να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν για τη στέγαση άλλων ομάδων που υπάρχουν.