“Σκύλος Καλός Πολίτης” με έντονο το ενδιαφέρον συμπολιτών μας

 

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση συμπολιτών μας, οι οποίοι είναι κάτοχοι σκύλων και θέλουν να αποκτήσουν καλύτερους διαύλους επικοινωνίας με τα ζώα τους, στο πρόγραμμα του Δήμου “Σκύλος Καλός Πολίτης”.

Δύο φορές το μήνα ο εκπαιδευτής σκύλων Θόδωρος Σουλιμιώτης, την πρώτη και τρίτη Κυριακή από τις 11:00′ η ώρα το πρωί έως τις 13:00′, έρχεται στο Πάρκο Σκύλων που υπάρχει στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” στην πόλη μας.

Εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Συζητάει με τους φιλόζωους και τους εξηγεί σχετικά με τη συμπεριφορά των σκύλων και τους τρόπους συνεννόησης  με τα ζώα αυτά.

Ήδη αρκετοί συμπολίτες μας, παρά το μικρό διάστημα πραγματοποίησης αυτού του προγράμματος, γνωρίζουν για την παρουσία του και πηγαίνουν στον χώρο για να πληροφορηθούν πράγματα, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με άλλους κατόχους σκύλων.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου το πρωί, συνεπής στο ραντεβού του ο Θόδωρος, γιός του αείμνηστου Δημάρχου της πόλης μας ΜΗΤΡΟΥ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗ, έφθασε στο Πάρκο Σκύλων και έστισε τα όργανα εκπαίδευσης.

Σύντομα κατέφθασαν συμπολίτες μας με τους σκύλους τους, όλων των ποικιλιών και μεγεθών.

Παρών και ο Αντιδήμαρχος κ. Αντρέας Λεωτσάκος, κινητήρια δύναμη και εμπνευστής του Πάρκου Σκύλων.

Ο χώρος που έχει περιφραχτεί, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων μικρός, έτσι σκέπτεται να κάνει επέκταση αυτού σε μια λουρίδα που υπάρχει κατά μήκους της μάντρας του Κ.Κ.Α.Χ. και να ενώσει τα δύο μέρη με γεφυρούλα αφού μεταξύ τους υπάρχει ένα χαμηλότερο πέρασμα.

Επόμενος στόχος του Αντιδημάρχου είναι η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στην περίφραξη του χώρου, με διπλό όφελος. Τόσο στο οπτικοακουστικό, όταν γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις στον όμορο χώρο που χρησιμοποιείτε για τέτοιες εκδηλώσεις, όσο και στο οικονομικό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν προβλέπεται να συγκεντρωθεί από τις διαφημιστικές πινακίδες ένα ποσόν γύρω στις 2.000 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για την καλύτερη λειτουργία του Πάρκου και την κάλυψη αναγκών του.

Ο Θόδωρος Σουλιμιώτης σε συνεννόηση με τον κ. Λεωτσάκο και σε συνεργασία με Εταιρείες που ασχολούνται με σκύλους και τα ζώα γενικότερα ετοιμάζει την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης με διάφορα evants, αμέσως μετά το Πάσχα.

Η εκδήλωση θα έχει πολλαπλούς στόχους και δεν θα απευθύνεται μόνο στους κατόχους σκύλων, αλλά και σε άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτά, αλλά με παραδείγματα και μεταφορά εμπειριών και μαρτυριών μπορεί να πειστούν να αποκτήσουν κάποιον από τους πλέον πιστούς  φίλους του ανθρώπου.

Στα πλαίσια της εξάπλωσης της φιλοζωϊας και της επαφής των σκύλων με τις μικρές ηλικίες, προγραμματίζεται η επίσκεψη σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου, του κ. Σουλιμιώτη με σκύλους ιδιαίτερα φιλικούς με τα μικρά παιδιά.