Ο αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής επιβεβαιώνει με επιστολή του, την πρόθεσή του να μειώσει το ενοίκιο για τα κτίρια της π. ΒΙΟΧΡΩΜ κατά 15%!!!

Λάβαμε από τον Αντιδήμαρχο κ. Παγουρτζή ένα κείμενο στο οποίο δεν κατονομάζει σε  ποιόν απευθύνεται, αλλά συμπερασματικά επειδή το θέμα της ενοικίασης των κτιρίων στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, η εφημερίδα μας το έχει αναδείξει και το παρακολουθεί, συμπεραίνουμε πως απευθύνεται μάλλον σαν απάντηση δημοσιεύματος που υπήρξε στην εφημερίδα μας, με τίτλο: “Ο αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής, αποστέρησε τα δικαιώματα του Δήμου να διαπραγματευτεί  και αγνόησε τα πλεονεκτήματα του χώρου”.

Αφού σε αυτό αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι δημοπρασίες στο τέλος ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ, την ουσία του άρθρου που έλεγε πως : ο κ. Παγουρτζής “Δήλωσε πως θα προτείνει να μειωθεί το ενοίκιο κατά 10 με 15%.

Ποιά είναι η διαφωνία του λοιπόν ως προς το άρθρο, αφού και στο σημερινό του κείμενο το επιβεβαιώνει 100%;

Αφού προσπαθεί να παραδώσει μάθημα περί δημοπρασιών, καταλήγει πως θα εισηγηθεί ΜΕΙΩΣΗ στο ενοίκιο 10 με 15%.

Μάλιστα αναφέρει πως θα λάβει  υπόψη τα στοιχεία της υπηρεσίας ή στοιχεία που θα προκύψουν.

Μα που απευθύνεται τέλος πάντων ο κ. Παγουρτζής, είναι δυνατόν να προεξοφλεί από ΠΡΙΝ την πρόθεσή του για το αποτέλεσμα των στοιχείων που ΘΑ προκύψουν;

Εαν ο κ. Παγουρτζής καταλάβαινε τα στοιχεία και πλεονεκτήματα που έχουν δημοσιευτεί και ακουστεί για το χώρο, τότε θα προχωρούσε σε αύξηση του ενοικίου και όχι στη μείωσή του.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

Για χάρη της Δημοκρατίας και της πάγιας θέσης της “Π”, να δίνει βήμα σε όλους που θέλουν κάτι να πουν, δημοσιεύουμε το κείμενο που μας έστειλε.

Δημοσιεύουμε λοιπόν παρακάτω το κείμενό του και θα επανέλθουμε όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ενοικίασης των κτιρίων στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, για να “κάνουμε ταμείο”, εκτός και αν γίνει καινούργια προσπάθεια “βιασμού” της νοημοσύνης μας, από οποιονδήποτε.

Το κείμενο  του αντιδημάρχου κ. Παγουρτζή, έχει ως εξής:

Περί δημοπρασιών πληροφόρηση συμπολιτών σε πείσμα αυτών που στερούνται γνώσης…

Με αφορμή ανεύθυνο δημοσίευμα συγκεκριμένου δημοσιογράφου σχετικά με τη δημοπρασία των ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας στο χώρο της πρώην ΒΙΟΧΡΩΜ και για τη σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μου σε ένα τόσο σημαντικό οικονομικό ζήτημα επισημαίνω τα εξής:

1) O διαγωνισμός διεξάγεται σύμφωνα με το Π.Δ 270/81

2) Μετά από τρεις άγονους διαγωνισμούς και την πιστή εφαρμογή όσων ο νόμος ορίζει δεν παρουσιάστηκε κάποιος ενδιαφερόμενος για την εκμίσθωση του χώρου

3) Σε κανένα σημείο του νόμου δεν προβλέπεται απευθείας συνεννόηση με υποψήφιο ενοικιαστή ή ενοικιαστές. Ακόμα και η απευθείας ανάθεση γίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο που καθορίζει και τους όρους

4) Η διαδικασία που προβλέπεται και θα εφαρμοστεί είναι νέα δημοπράτηση με όρους που θα καθορίσει η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο

5) Πρόθεση μου ήταν και είναι να εισηγηθώ τη μείωση του αρχικού τιμήματος μέχρι 15% λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της υπηρεσίας ή στοιχεία που θα προκύψουν ώστε να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό με σκοπό την προσέλκυση και άλλων ενδιαφερόμενων. Η τελική τιμή ενοικίασης θα καθοριστεί από την ίδια την ΑΓΟΡΑ σύμφωνα με το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης.

Η παραπάνω αναφορά έχει σκοπό την ενημέρωση και ΜΟΝΟ των δημοτών της πόλης μας σε πείσμα αυτών που διαστρεβλώνουν την αλήθεια, το νόμο και αλλοτριώνουν σκόπιμα κάθε υπηρεσιακή δεοντολογία σχετικά με τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας!

Παγουρτζής Δημήτρης
Αντιδήμαρχος Οικονομικών