Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η αποδέσμευση χώρου, από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, μετά από εισήγηση της Διοίκησης του Δήμου να αποχαρακτηρίσει και να αποδεσμεύσει χώρο που είχε δεσμευτεί από αυτόν, πριν πολλά χρόνια, με σκοπό την κατασκευή σε αυτόν Παιδικού Σταθμού.

Δημοτικοί Σύμβουλοι είτε με αναρτήσεις τους στο Διαδίκτυο, είτε με δημοσιεύσεις τους στον Τοπικό Τύπο εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους επειδή η Διοίκηση του Δήμου έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τίτλο τον οποίο χαρακτηρίζουν παραπλανητικό: “4. Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με αίτημα κατοίκων” και διότι δεν δέχθηκε την αναβολή του θέματος, ώστε να μελετήσουν καλύτερα το θέμα, όπως συμβαίνει αρκετές φορές σε άλλα θέματα.

Δεν κρύβουν την απόφασή τους να προσφύγουν στην Περιφέρεια για τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε λοιπόν η αποδέσμευση  του χώρου αυτού.

Πρόκειται για το κτίριο και τον αύλιο χώρο του, στον οποίο στεγάζεται ο Παιδικός Σταθμός “ΡΑΔΟΥ”, στη συμβολή των οδών Προβελεγγίου και Κυκλάδων.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν ο Δήμος δεν μπορεί να έχει δεσμευμένους επ΄αόριστον χώρους και να μην προχωράει στην αγορά τους, δημιουργώντας προβλήματα στους ιδιοκτήτες τους.

Έχουμε γράψει επίσης πως ο Δήμος, που κάθε φορά ανάλογα με τις καταστάσεις αποδεσμεύει κάποιους χώρους, πρέπει να φέρει την κατάσταση των δεσμευμένων χώρων από το Δήμο, στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασιστεί εκεί ποιοί χώροι ενδιαφέρουν το Δήμο και να φροντίσει για την απαλλοτρίωσή τους και όσους δεν τους χρειάζεται και δεν τον ενδιαφέρουν να τους αποδεσμεύσει.

Πάντως εάν κρίνουμε από το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να πειστεί το Σώμα να ψηφίσει την αποδέσμευσή του, πως ο συγκεκριμένος χώρος ποτέ δεν απασχόλησε το Δήμο, ούτε είχε ενταχθεί σε κανένα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, άρα δεν είναι εκ των πραγμάτων αναγκαίος για το Δήμο, συμπεραίνουμε πως όσοι ακόμα δεσμευμένοι χώροι από το Δήμο δεν έχουν συμπεριληφθεί σε κάποιο πρόγραμμά του, είναι αυτοδικαίως αποδεσμευμένοι…