“Πράσινες Προμήθειες στους Δήμους”

To MYOTA.GR διοργανώνει συζήτηση με θέμα: “ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ” στο πλαίσιο της Έκθεσης Verde.tec MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ (Λ. Λαυρίου 301), την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 5μ.μ.

Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν:

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Δήμων Ελλάδος κ. Μιχάλης Χριστάκης

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και τ Δήμαρχος Βύρωνα, κ. Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Ειδικός Συνεργάτης της Ανεξάρτητης Αρχής Εξωδικαστικών Προσφυγών κ. Αντώνιος Λιανός

Την συζήτηση συντονίζει ο Δημοσιογράφος Διευθυντής του myota.gr Χάρης Κουγιουμτζόπουλος

“ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ”

Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη εξέλιξη των Πράσινων Τεχνολογιών, ειδικά σε ότι αφορά την υποχρέωση και το καθήκον που έχουν οι δήμοι να επιλέγουν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον για να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι αναθέτουσες αρχές των δήμων, συχνά διστάζουν να προκηρύξουν διαγωνισμούς που να τα προδιαγράφουν.

Είτε γιατί δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα των νέων υλικών, είτε γιατί θεωρούν ότι δεν είναι επιλέξιμα στις χρηματοδοτήσεις, είτε γιατί θεωρούν ότι δεν θα τα εγκρίνουν οι ελεγκτικές αρχές, είτε γιατί θεωρούν ότι αναλαμβάνουν ευθύνες, όταν παρακάμπτουν την συμφερότερη προσφορά.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι παρατηρείται το φαινόμενο οι περισσότεροι δήμοι να προδιαγράφουν προμήθειες παλιάς παραδοσιακής τεχνολογίας, υποδεέστερα αυτών που προσφέρει σήμερα η επιστήμη και η αγορά.

Παρελκόμενο αυτού του φαινομένου είναι και οι εταιρείες να διστάζουν να εισάγουν ή να επενδύουν σε νέα καινοτόμα προϊόντα «πράσινες προμήθειες» και η χώρα συνολικά να μένει πίσω τεχνολογικά.

Η συζήτηση που οργανώνει το myota.gr στην έκθεση της verde.tec την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 5 μ.μ. στο MEC Παιανίας για τους αιρετούς, τους εργαζόμενους στις αναθέτουσες υπηρεσίες των δήμων, και για τους προμηθευτές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει σκοπό να αποσαφηνίσει το τοπίο.

Ανθρωποι με πολύ μεγάλη εμπειρία στην διοίκηση των δήμων, άνθρωποι που έχουν εμπειρία και ευθύνη στην χρηματοδότηση έργων και προμηθειών και άνθρωποι από τις ελεγκτικές αρχές, θα ενημερώσουν και θα απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με την δυνατότητα των δήμων να προδιαγράφουν καινοτόμες, πράσινες προμήθειες.

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ www.myota.gr
mob: 6973401648
e.mail: xk@myota.gr
info@myota.gr