Σύγκρουση οχημάτων από παραβίαση STOP, ξανά στο γνωστό σημείο Χανίων και Ηρακλείου

 

Ακόμα μία σύγκρουση Ι.Χ. οχημάτων είχαμε το απόγευμα της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου, στην διασταύρωση των οδών Χανίων και Ηρακλείου.

Πρόκειται για το σημείο στο οποίο συμβαίνουν τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα και συγκρούσεις στην πόλη μας.

Αιτία και σε αυτή τη σύγκρουση η παραβίαση της πινακίδας STOP που υπάρχει επί της Ηρακλείου.

Επανειλημμένα κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής έχουν ζητήσει την τοποθέτηση ευκρινέστερων πινακίδων σήμανσης ή την λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζουμε πως η εφημερίδα μας στο παρελθόν, εξαιτίας κάποιας άλλης σύγκρουσης οχημάτων στο ίδιο σημείο είχε προτείνει την τοποθέτηση παλλόμενων πορτοκαλί φωτιστικών τα οποία  λειτουργούν με φωτοβολταϊκό σύστημα και τοποθετούνται αυθημερόν, χωρίς την ανάγκη σκαψιμάτων και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης σημειώνουμε πως υπάρχουν πινακίδες STOP με LED λαμπάκια που περιγράφουν την πινακίδα και την κάνουν ιδιαίτερα ευδιάκριτη. Και αυτές οι πινακίδες είναι με φωτοβολταϊκή ενέργεια και τοποθετούνται εύκολα και χωρίς σκαψίματα και ταλαιπωρεία.

Ανεξάρτητα ποια λύση θα αποφασίσει να δώσει ο Δημος αυτή πρέπει να είναι σύντομη.

Η ειρωνεία της κατάστασης είναι πως  στη διασταύρωση αυτή που γίνονται οι συγκρούσεις, υπάρχει το “ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ” της πόλης μας!!!