Αυστηρούς ελέγχους σε κατόχους σκύλων, ξεκινά ο Δήμος – Προβλέπονται βαριά πρόστιμα σε παραβάτες

Αυστηρούς ελέγχους σε κατόχους σκύλων, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος με τη συνοδεία Αστυνομικού Οργάνου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι κάτοχοι αυτών εφαρμόζουν τις σχετικές διατάξεις και τα προβλεπόμενα.

Συγκεκριμένα θα γίνεται έλεγχος στα ζώα αυτά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φέρουν το τσιπάκι που υποχρεούνται να έχουν.

Επίσης θα επιβάλλονται σε πρώτη φάση αυστηρές προειδοποιήσεις στους κατόχους των σκύλων, εάν δεν φορούν περιλαίμιο ή δεν είναι δεμένα με λουρί όταν τα βγάζουν βόλτα οι συνοδοί τους.

Τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε περιπτώσεις μη τήρησης των κανονισμών είναι ιδιαίτερα αυστηρά. 

Παραδείγματος χάριν στους κατόχους σκύλων που δεν έχουν το προβλεπόμενο τσιπάκι το πρόστιμο είναι 500 ευρώ, για την έλλειψη περιλαίμιου και ελεύθερης κίνησης του ζώου χωρίς λουράκι το πρόστιμο ανέρχεται σε 250 ευρώ, ενώ στις περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης του ζώου δεν μαζέψει τα περιττώματα τους το πρόστιμο είναι 100 ευρώ.

Οι έλεγχοι θα γίνονται θα άλσος ΜΗΤΕΡΑ, σε πλατείες και παιδικές χαρές, ενώ δεν αποκλείεται αυτοί να γίνονται και σε δρόμους.