Τα καταστήματα που πραγματοποιούν ντελίβερι, να χρησιμοποιούν ηλεκτροκίνητα μηχανάκια

 

Μια σημαντική πρωτοβουλία προγραμματίζει να πάρει ο Δήμος σχετικά με το περιβάλλον, την ασφάλεια των πεζών που κινούνται στα πεζοδρόμια της πόλης μας, αλλά και την προστασία των πλακών που υπάρχουν στα πεζοδρόμια, από τη θραύση αυτών, από τα μηχανάκια που οι οδηγοί τους προτιμούν να ανεβαίνουν σε αυτά.

Τον σχεδιασμό και υλοποίηση της πρωτοβουλίας έχει επωμισθεί ο Αντιδήμαρχος κ. Αντρέας Λεωτσάκος.

Συγκεκριμένα ο σχεδιασμός προβλέπει την ενημέρωση των καταστημάτων που πραγματοποιούν “ντελίβερι” στην πόλη μας, πως εάν στο μέλλον τα μηχανάκια τους ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια, τότε εκτός στον οδηγό του δίκυκλου, θα επιβάλλεται πρόστιμο και στο κατάστημα, στο οποίο ανήκει ή εξυπηρετεί το δίκυκλο (η κεντρική φωτογραφία είναι από κινητοποίηση που είχαν πραγματοποιήσει οι “ντελιβεράδες” διεκδικώντας διάφορα εργασιακά δικαιώματά  τους) .

Φυσικά το μέτρο θα αφορά και όποιον άλλον δικυκλιστή οδηγάει στα πεζοδρόμια.

Αυτή είναι η πρώτη φάση που σχετικά εύκολα θα μπορέσει να εφαρμοστεί, με την προϋπόθεση βεβαίως πως θα υπάρχει το άτομο του Δήμου (π.χ. Δημοτική Αστυνομία), να καταγράφει την παράβαση.

Το σχέδιο όμως δεν σταματά στο σημείο αυτό.

Το φιλόδοξο σχέδιο προχωράει ακόμα πάρα πέρα.

Ο κ. Λεωτσάκος ψάχνει να βρεί τρόπο με το οποίον θα αναγκαστούν με νόμο, τα καταστήματα που πραγματοποιούν ντελίβερι, να χρησιμοποιούν ηλεκτροκίνητα μηχανάκια.

Εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο, τότε και δεν θα υπάρχει επιβάρυνση από τα καυσαέρια των δικύκλων, αλλά θα εκμηδενιστεί και η ηχορύπανση που προκαλούν αυτά στην πόλη μας και σε άλλους Δήμους που σίγουρα θα σπεύσουν να εφαρμόσουν κι εκείνοι .