Η Ελαφρότητα… της Ελαφρότητας… Ω!!! ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ!!! (;;;)

 

Γράφαμε πριν λίγες ημέρες πως ορισμένοι ενοχλήθηκαν από το δημοσίευμά μας, της 15ης Φεβρουαρίου, που αφορούσε τη διακήρυξη του Δήμου, για την 2η επαναληπτική δημοπρασία που αφορά την εκμίσθωση δύο κτιρίων στον χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ.

Πρόκειται για την πολυσυζητημένη περίπτωση των κτιρίων εμβαδού περίπου 4.000 τ.μ. που η εκμίσθωσή τους χωλαίνει τα τελευταία χρόνια.

Η προηγούμενη εκμίσθωση που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Δήμου  και επαγγελματία, είχε απορριφθεί για τυπικούς λόγους από την Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, μετά από καταγγελία που είχε κάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας.

Ενώ λοιπόν η ιστορία είναι γνωστή και οι ενδιαφερόμενοι την παρακολουθούν με προσοχή, ο Δήμος δείχνει ξανά μια ελαφρότητα όσον αφορά τις ενέργειές του, που αφορούν τα τυπικά βήματα για την ολοκλήρωση της νέας δημοπράτησης.

Επειδή λοιπόν είχαμε το θάρρος να κριτικάρουμε, τον τρόπο που ο Δήμος χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση κάποιοι μας στοχοποίησαν.

Αφού ακούσαμε ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, αφού απειληθήκαμε ακόμα και με μηνύσεις, αφού ακούσαμε ότι πιο ανόητες δικαιολογίες θα μπορούσε να μας πει κάποιος, προς στιγμήν προβληματιστήκαμε, μήπως και ήμασταν υπερβολικοί όταν γράφαμε πως ο Δήμος αντιμετωπίζει με ελαφρότητα το θέμα των διαδικασιών που αφορούν τον επαναληπτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση των κτιρίων στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως μάλλον ήμασταν επιεικής με τον χαρακτηρισμό “ελαφρότητα”.

Διότι, εκτός της μη αναγραφής της καταληκτικής ημερομηνίας (23.02.2018) στα δημοσιεύματα και στον τύπο, που θα γίνονται δεκτά τα δικαιολογητικά, απ΄όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Δημοπρασία για την ενοικίαση των κτιρίων στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, εντοπίσαμε ακόμα μία “ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ”.

Ενώ η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τη Διακήρυξη που αφορά την ενοικίαση των κτιρίων στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ αναφέρει πως περίληψή της θα δημοσιευτεί σε ΔΥΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τοπικές εφημερίδες και μία της Αθήνας, στην πληρωμένη από το Δήμο περίληψη σε τοπική εφημερίδα,  αναφέρεται πως η δημοσίευση θα γίνει σε ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ εφημερίδα και σε μία ημερήσια πανελλαδικής εμβέλειας.

Ποιος άλλαξε την απόφαση από ΔΥΟ σε ΜΙΑ εφημερίδα και ΓΙΑΤΙ;

Τι συμβαίνει τέλος πάντων με αυτήν την ενοικίαση των κτιρίων στη π. ΒΙΟΧΡΩΜ;

Στην πρώτη διακήρυξη, τον περασμένο Νοέμβριο, υπήρξε  ΛΑΘΟΣ σε ότι αφορά τις εφημερίδες που θα γίνει η δημοσίευση.

Στην περίληψη της διακήρυξης για τη 2η επαναληπτική Δημοπρασία που δημοσιεύτηκε και στον τύπο δεν αναφέρεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών.

Ολοκληρώνοντας τις “ελαφρότητες” του ο Δήμος,  την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της  Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία Πρόεδρος είναι ο Αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής, για την διακήρυξη που προβλέπει την δημοσίευση σε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ τοπικές εφημερίδες, το ΑΛΛΑΖΕΙ σε ΜΙΑ, σύμφωνα με την πληρωμένη δημοσίευση στον τύπο!!!

Η εφημερίδα μας έχει στο παρελθόν αναφέρει πως εκτιμά τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη, διότι πιστεύει πως προσπαθεί για το καλό της πόλης μας.

Είναι άδικο για εκείνον, οι προσπάθειες του να μηδενίζονται από “ελαφρότητες” συνεργατών του.

Εάν υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των ευθυνών τους, ένας είναι ο δρόμος που οφείλουν να πορευθούν.

Ελπίζουμε να καταλαβαίνουν τι εννοούμε, αφού μας τόνισαν πρόσφατα πως μιλάνε και καταλαβαίνουν πολύ καλά την Ελληνική γλώσσα και τι γράφουμε…

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ανάρτηση στη Διαύγεια του Δήμου, της απόφασης για τη δημοσίευση της περίληψης της Διακήρυξης, όπου αναφέρονται οι εφημερίδες αυτές και τη δημοσίευση στον τύπο που γράφει άλλα:

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Πάρις Βαμβακόπουλος