ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ σχεδιάζει να ιδρύσει ο Δήμος

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ σχεδιάζει να ιδρύσει ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας στην πόλη μας.

Αυτός είναι στόχος της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου της πόλης μας κ. Γιώργου Καπλάνη.

Κύριος σκοπός της επίσκεψης του Δημάρχου σήμερα Τετάρτη 14 Φλεβάρη στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν άλλωστε αυτός.

Ο χώρος για τη στέγαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ,  υπάρχει και βρίσκεται στην Οδό Κερκύρας και Αρχιμήδους γωνία, στα σύνορα με τον Κορυδαλλό και οι κτιριακές εγκαταστάσεις του καταλαμβάνουν περί τα 2.500 τ.μ..

Από αυτά τα μισά τα χρησιμοποιεί ο ΟΑΕΔ για Βρεφονηπιακό σταθμό, στον οποίο φιλοξενούνται περί τα 40 βρέφη και παιδιά, ενώ στον υπόλοιπο χώρο δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα.

Το κτήριο ανήκει  στην Εργατική Εστία.

Παρακάτω δημοσιεύουμε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου για την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Καπλάνης, στο Υπουργείο.

14 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιώργος Καπλάνης σε προγραμματισμένο ραντεβού που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη.

Στην συνάντηση τέθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Γεν. Γραμματέα και ιδιαίτερα ζητήματα προνοιακού χαρακτήρα.

Στο επίκεντρο του περιεχομένου της συζήτησης με τον κ. Νεφελούδη ήταν η αξιοποίηση του κτιρίου της Εργατικής Εστίας που βρίσκεται εντός των ορίων της πόλης, προς όφελος των κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.

Ο Γεν. Γραμματέας ανταποκρινόμενος, έδωσε ήδη εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου να ανοίξουν συνεργασία με το Δήμο για να υπάρξει θετική εξέλιξη των αιτημάτων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας