Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο κανάλι της Βουλής “από τόπο….σε τόπο”, με πρωταγωνίστρια την πόλη μας

Αυτή την Κυριακή, 11/2/2018, στις 12 το μεσημέρι, από το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής θα μεταδοθεί η εκπομπή “από τόπο….σε τόπο”.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς έχει ένα μεγάλο αφιέρωμα (το πρώτο στην Ιστορία της) στην πολυπολιτισμική Αγία Βαρβάρα, με άρωμα από Κρήτη, Πόντο, Μωρηά και άλλες περιοχές της χώρας μας. Επίσης το διεθνούς φήμης, τσιγγάνικο συγκρότημα, sam roma, δίνει την ξεχωριστή δική του νότα, στην εκπομπή!

Τα γυρίσματα της εκπομπής έγιναν σε διάφορα σημεία της πόλης μας στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017.

Τα χορευτικά πραγματοποιήθηκαν στο “ΑΛΣΟΣ ΜΗΤΕΡΑ”, απ΄όπου και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Στα γυρίσματα πήραν μέρος τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου, της Ένωσης Κρητών της πόλης μας και του Συλλόγου Ποντίων.

Το ατύχημα του γεγονότος είναι πως την ώρα που θα μεταδίδεται η εκπομπή από την τηλεόραση, ο Δήμος έχει προγραμματίσει τη μεγάλη αποκριάτικη εκδήλωσή του στο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”. Υπάρχουν απ΄ότι πληροφορηθήκαμε διάφορες σκέψεις για το πως θα μπορούσαν να “παντρευτούν” οι δύο αυτές εκδηλώσεις, αφού δεν έγινε κατορθωτή η μεταφορά της προβολής του συγκεκριμένου επεισοδίου της εκπομπής σε άλλη ημερομηνία.

Λαογραφική έρευνα-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Σπύρος Λαμπρόπουλος.
Executive Producer: Παναγιώτης Κακαβιάς.
Ειδικός συνεργάτης: Βασίλης Οικονόμου.