Ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χαρδαλιάς Νίκος, επισκέφθηκε το Δήμο μας

Ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χαρδαλιάς Νίκος, πρώην Δήμαρχος Βύρωνα, επισκέφθηκε εχθές το Δήμο μας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που γίνονται στην πόλη μας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Ο κ. Χαρδαλιάς είχε κατέβει στις προηγούμενες Περιφερειακές εκλογές, με την παράταξη του κ. Σγουρού και στη συνέχεια αποχώρησε από αυτήν.

Αρκετοί πιστεύουν πως θα χαράξει στο μέλλον δική του πορεία στην Περιφέρεια και γι΄αυτόν το λόγο επισκέπτεται Δήμους και αρχίζει επαφές με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές.

Με ευκαιρία αυτήν την επίσκεψή του ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το παρακάτω κείμενο:

Στην Αγία Βαρβάρα σήμερα! Συναντηθήκαμε με τον καλό φίλο και δραστήριο Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη και την Γενική Γραμματέα του Δήμου Αργυρώ Τσουλούφα!

Η προσπάθεια του Δημάρχου και των συνεργατών του είναι διαρκής και σημαντική και το σχέδιό του αφορά στη δρομολόγηση λύσεων πρωτίστως ζητημάτων υπερτοπικής σημασίας με έμφαση στην καθημερινότητα των κατοίκων!

Συζητήσαμε αναλυτικά και ενημερώθηκα για τα έργα που η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί και είναι σε εξέλιξη καθώς και για την πορεία των μελετών έργων που έχει ανάγκη η γειτονιά της Αγίας Βαρβάρας! Μέσα από την σχετική συζήτηση και ενημέρωση, με χαρά διαπίστωσα ότι:

α)Προχωράει με γοργούς ρυθμούς και χωρίς προβλήματα το έργο της διάνοιξης της 28ης Οκτωβρίου και Κρήνης, έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους 3 μηνες,

β) Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία με την ανάδειξη ανάδοχου για το έργο της ανακατασκευής και αναβάθμισης του δικτύου αποχέτευσης της οδού Κύπρου, και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, ενώ

γ) Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο γήπεδο στα Ριμινίτικα και ετοιμάζεται η δημοπράτηση της τελευταίας φάσης του έργου με την κατασκευή των αποδυτηρίων, έτσι ώστε μέσα στο 2018 η Αγία Βαρβάρα να αποκτήσει επιτέλους σύγχρονο και με προδιαγραφές γήπεδο.

Παράλληλα, ενημερώθηκα από τον Δήμαρχο και για την ολοκλήρωση των οριστικών μελετών δυο (2) έργων εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή που αφορούν:

α) στη Βιοκλιματική αστική ανάπλαση της οδού Π.Π.Γερμανού, έργο ώριμο για το οποίο πρέπει άμεσα να προχωρήσει η αναγκαία Προγραμματική Σύμβαση από την Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότηση του και

β) στην κατασκευή υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων στα ΟΤ 668 και ΟΤ 669, έργο του οποίου ο προσυμβατικός έλεγχος ολοκληρώθηκε στις 31/1 και επιβάλλεται η άμεση ανάληψη πίστωσης από την οικονομική υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αθήνας, έτσι ώστε να προχωρήσει η αναγκαία Προγραμματική Σύμβαση.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου! Η Αττική χρειάζεται όραμα, σχέδιο, εμπειρία και γνώσεις! Η Αττική χρειάζεται συνεργασία, συνεννόηση και αποτέλεσμα!