«Ψυχρή εισβολή» από εχθές – Πού θα χιονίσει – Έως την Παρασκευή η παγωνιά

Σε κλοιό ψύχους εισήλθε από εχθές το βράδυ η χώρα, με χιόνια, ισχυρούς βοριάδες και τσουχτερό κρύο. Τα φαινόμενα αναμένεται να διατηρηθούν ως την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, για σήμερα Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως στην Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά και στην Κρήτη. Προς το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Μακεδονία στη Θεσσαλία, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Η ορατότητα έως και το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Ο καιρός στην Αττική

Την Τρίτη, νεφώσεις με κατά διαστήματα τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά πάνω από τα 650-700 μέτρα. Το βράδυ της Τρίτης, οι τοπικές και εξασθενημένες κατά βάση χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν πάνω από τα 550-600 μέτρα ενδεικτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9°C. Οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ένταση 3-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ στο νότιο Ευβοϊκό. Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια του νομού, θα είναι κατά 2-3 °C χαμηλότερες.

Μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης και μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα της Τετάρτης, οι ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα απασχολήσουν περιοχές υψομέτρου ακόμη και άνω των 450-500 μέτρων. Τα φαινόμενα όμως κατά βάση δεν θα είναι αξιόλογα. Μέσα στη μέρα, ίσως οι τοπικές χιονοπτώσεις απασχολήσουν περιοχές της ανατολικής και βορειοανατολικής Αττικής πάνω από τα 300-350 μέτρα. Αν συμβεί αυτό θα είναι για λίγη ώρα και τοπικά. Παρόλο που οι θερμοκρασίες θα είναι ικανοποιητικές για τοπικές χιονοπτώσεις στο νομό ακόμη και πάνω από τα 300 μέτρα, δεν διαφαίνεται ιδιαίτερη υποστήριξη από υγρασία.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7-8°C, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 4-6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ στον Σαρωνικό και 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ στο νότιο Ευβοϊκό. Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια του νομού, θα είναι κατά 2-3 °C χαμηλότερες.

Την Πέμπτη θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα παραθαλάσσια και πεδινά, χιονόνερο από τα 150-250 μέτρα ενδεικτικά και ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 250-300 μέτρα. Όμως η πιθανότητα είναι μικρή και ασφαλώς μιλάμε για πολύ πολύ τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα, τόσο ως προς τις ασθενείς βροχές, όσο και ως προς τις εξασθενημένες χιονοπτώσεις ή νιφαδοπτώσεις (μυγάκια). Μεγάλα ανοίγματα του ουρανού από το απόγευμα και στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9°C και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 4-6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ στο νότιο Ευβοϊκό, με τάση εξασθένησης από το βράδυ. Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια του νομού, θα είναι κατά 2-3 °C χαμηλότερες.

Την Παρασκευή ήλιος με… δόντια σε ολόκληρη τη χώρα

Το πρωινό της Παρασκευής θα είναι ιδιαιτέρως κρύο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας αφού θα υπάρξουν δεκάδες ορεινές και ημιορεινές περιοχές όπου υδράργυρος θα υποχωρήσει στους τους -3 με -4°C. Κατά τα άλλα δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα, τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι αρκετά μεγάλα και από το μεσημέρι της Παρασκευής και στη συνέχεια σταδιακά θα αρχίσει η θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο για τις περισσότερες περιοχές.

πηγή: Aftodioikisi.gr