Μεγάλη επιτυχία οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Βαρβάρας διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να ακούσει τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη, και τη διατροφή.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που υλοποιεί το Τμήμα Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας στο Α΄ΚΑΠΗ της πόλης και διεξήχθη σε δύο ημέρες: την Τρίτη 16/01 και το πρωί της Τετάρτης 17/01 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας σε πάνω από 180 άτομα ενώ την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες που παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Ανδρέας Λεωτσάκος ο οποίος παρουσίασε την πολιτική του Δήμου για την Τρίτη Ηλικία και την προαγωγή υγείας.

Στη συνέχεια ο κύριος Τροβάς Γεώργιος, ενδοκρινολόγος εξήγησε στο κοινό τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου.

Η κα Λιόντου Ελένη, Υπεύθυνη εκδηλώσεων του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση των πρώτων βραβείων από τον Σύλλογό μας, στα Παγκόσμια Συνέδρια για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και στο Ελσίνκι της Φιλανδίας.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν τα ερωτήματά τους. Επίσης δόθηκαν ιατρικές οδηγίες σε όλους όσους συμμετείχαν στον προληπτικό έλεγχο.

Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.