Σοβαρός τραυματισμός συμπολίτη μας από μηχάνημα έργου στην οδό Καραολή – Μεταφέρθηκε στο ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο

 

Σοβαρός τραυματισμός, σημειώθηκε σήμερα το πρωί, Τρίτη 16 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια των εργασιών που γίνονται για την κατασκευή αποχετευτικού αγωγού επί της οδού Αφροδίτης, στην πόλη μας.

Συγκεκριμένα πλησίον της συμβολής της με την οδό Καραολή, ηλικιωμένος συνδημότης μας διέσχιζε το σημείο εργασιών με τα πόδια. Στην κίνησή του να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο ένας βαρύς φορτωτής του συνεργείου εργασιών έκανε όπισθεν, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να τον χτυπήσει σοβαρά.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο,  με  τραύματα, στο χέρι, στο κεφάλι, όπου χρειάστηκε να του κάνουν ράμματα, τα δόντια, τον ώμο και  στα κάτω άκρα του.

Πρόκειται για τον Μανώλη Πετράκη που στο παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας.

Σημειώνουμε πως ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο γύρω στις 12 το μεσημέρι και έως τις 23:30΄, ώρα που γράφεται το παρόν άρθρο, είναι στην αναμονή, για εισαγωγή στο νοσηλευτήριο για προληπτικούς λόγους, όπως πληροφορηθήκαμε!!!

Έρευνες για το συμβάν διεξάγει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας αλλά και το φωτογραφικό υλικό που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα μας, ίσως να μην  είχαν παρθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας για τους πεζούς.

Δεν είχε τοποθετηθεί περιμετρικά του έργου το ειδικό οικοδομικό πλαστικό πλέγμα, αλλά απλή ταινία, η γνωστή άσπρη με τις κόκκινες ρίγες, η οποία όμως δεν επαρκεί, όπως αποδείχτηκε και η προσβασιμότητα στο χώρο των εργασιών ήταν άνετη και χωρίς επαρκή οπτική σήμανση και παρεμπόδιση εισόδου ατόμων που δεν είχαν σχέση με το εργοτάξιο.

Στο ανάλογο έργο επί της Βενιζέλου, τότε είχε τοποθετηθεί αυτό το οικοδομικό πλέγμα που αναφέρουμε και υπήρχε καθ΄όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Επικοινωνήσαμε με το Δήμο να πληροφορηθούμε σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από τη σύμβαση και εάν  είχαν παρθεί, αλλά μας ενημέρωσαν πως τη σύμβαση με τον εργολάβο την έχει η Περιφέρεια, αφού το έργο είναι δικό της και αδυνατούσαν να μας απαντήσουν.

Ελπίζουμε πως αύριο ίσως μπορέσουμε να μάθουμε περισσότερα για τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπονται και αναφέρονται στη σύμβαση.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγη ώρα μετά το θλιβερό αυτό περιστατικό, εργάτες του συνεργείου τοποθέτησαν εσπευσμένα, δίχτυ οικοδομικής προστασίας, κάτι που δεν υπήρχε στη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών και την ώρα του ατυχήματος, αποκλείοντας την πρόσβαση σε οποιονδήποτε στην οδό Καραολή από την οδό Αφροδίτης έως την οδό Καλατζάκου.

Στην πάνω φωτογραφία μας με τον φορτωτή που χτύπησε τον συμπολίτη μας, διακρίνεται στο βάθος καθαρά η έλλειψη του προστατευτικού διχτυού, που τοποθετήθηκε αργότερα.

Επισκεφτήκαμε το σημείο το βράδυ, ώρα 20:00΄και διαπιστώσαμε όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, πως ο φάρος που έχει τοποθετηθεί και επιβάλλεται να αναβοσβήνει προειδοποιητικά, δεν λειτουργούσε!!!

Ο Αντιδήμαρχος της πόλης μας κ. Ντάβιος ήταν στο ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο από νωρίς, προκειμένου να πληροφορήτε και να ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας του συμπολίτη μας, τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη.

Ο  Δήμαρχος κ. Καπλάνης συνοδευόμενος από τον νυν Πρόεδρο της Ένωσης Κρητών κ. Πρεντάκη επισκέφτηκαν αργότερα το βράδυ το Νοσοκομείο δείχνοντας έμπρακτα την αγωνία τους και το ενδιαφέρον τους για τον άτυχο συμπολίτη μας.

Ευχόμαστε στον κ. Πετράκη καλή ανάρρωση.