ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Περίπου 800 οικογένειες της Αγίας Βαρβάρας ωφελήθηκαν από τη δωρεάν διανομή τροφίμων για το Πάσχα, που υλοποίησε ο Δήμος μας σε διάφορα σημεία της πόλης, κατά τη διάρκεια του τριημέρου από Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου ως και Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014.

Θέλουμε να τονίσουμε τη δυσκολία αυτού του έργου, γιατί φέτος υπήρξε σχεδόν τριπλασιασμός του αριθμός δικαιούχων σε σχέση με πέρσι, ενώ το Κράτος έχει προχωρήσει σε περικοπή ζωτικής σημασίας οικονομικών πόρων προς τους Δήμους.

Οι δικαιούχοι βοήθειας επιλέχτηκαν βάσει μιας αυστηρής διαδικασίας ελέγχου των δικαιολογητικών των αιτήσεων τους, με κύρια κριτήρια: το εισόδημα, ενδεχόμενα προβλήματα υγείας και τον αριθμό των μελών των οικογενειών.

Επισημαίνουμε ότι στις πλέον σοβαρές και πιστοποιημένες από επιτροπές χορηγών περιπτώσεις ανέχειας, οι οποίες αφορούν περίπου 100 οικογένειες της πόλης μας, ο Δήμος μας καλύπτει, όσο είναι δυνατό τις ανάγκες τους  (τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, ιατρική βοήθεια κτλ.) σε όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο στις περιόδους εορτών.

Η διανομή δωρεάν τροφίμων το Πάσχα, αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας που κάνουμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος ανέχειας στην πόλη μας. Ο Δήμος μας, με μεγάλη διάθεση προσφοράς και βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ συνεχίζει σταθερά την αναζήτηση ακόμα περισσότερων χορηγιών, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η παρεχόμενη βοήθεια στους συμπολίτες μας που αποδεδειγμένα τη χρειάζονται.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Βαρβάρας