Ξεκίνησε το αποχετευτικό έργο στην οδό Αφροδίτης – Επικίνδυνη οδοσήμανση

 

Δευτέρα πρωί 8 Ιανουαρίου τα μηχανήματα ξεκίνησαν τις χαράξεις και τα σκαψίματα στην οδό Αφροδίτης προκειμένου να κατασκευαστεί ο νέος αγωγός ομβρίων υδάτων.

Η συγκεκριμένη υποκατασκευή ανήκει στην  τρίτη φάση του συνολικού αποχετευτικού έργου που θα κατασκευαστεί και έχει σχέση με τη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη και την ασφαλή παράδοσή της σε χρήση.

Οι οδηγοί κατευθύνονται με ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί, αφού η οδός Αφροδίτης έχει κλείσει χαμηλά μεταξύ Ελ. Βενιζέλου και Καραολή, στην Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η εφημερίδα μας είχε καταγράψει τη διαφωνία της όταν συνεργείο της κατασκευαστικής Εταιρείας τοποθετούσε τις πινακίδες, διότι προωθείται η κυκλοφορία των οχημάτων μέσω της οδού Κουντουριώτη στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, αντί κατά την άποψή μας τα οχήματα να μην έστριβαν από την Παλαιών Πολεμιστών στην Κουντουριώτη, αλλά να συνέχιζαν ευθεία.

Τέλος πάντων για να μη καθυστερήσει το έργο δεν έγινε η αλλαγή και από σήμερα “εφαρμόζεται” η νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση.

Όμως και με την εφαρμογή αυτής της απόφασης δεν λείπουν τα προβλήματα αφού σε διασταυρώσεις δρόμων υπάρχουν πινακίδες STOP και στους δύο δρόμους που διασταυρώνονται βάζοντας σε δίλημμα τους οδηγούς για το ποιός έχει προτεραιότητα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στη διασταύρωση Κουντουριώτη και Στέφανου Σαράφη.

Υπάρχουν πινακίδες STOP και στους δύο δρόμους.

 

Η καινούργια πινακίδα  που φαίνεται στην επάνω  φωτογραφία μας, αποκαλύφθηκε επί της Στέφανου Σαράφη, ενώ υπάρχει ακόμα στη θέση της και εκείνη επί της οδού Κουντουριώτη, κάτω φωτογραφία!!!

Τα κόκκινα βέλη υποδεικνύουν τις δύο πινακίδες STOP…

Πιστεύουμε πως η πρόχειρη οδοσήμανση θα μπερδέψει τους οδηγούς και ίσως γίνει αιτία μικροσυγκρούσεων και καυγάδων μεταξύ των, αφού και οι δύο θα υποστηρίζουν πως έχουν προτεραιότητα, σε περίπτωση διασταύρωσης δύο οχημάτων.